Monday, October 31, 2016

Drama Melayu Patahnya Sebelah sayap VS Drama Korea Secret


Salam Subuh.!!

Kali ni, Unni habiskan masa cuti ni dengan melayan drama '' Patahnya Sebelah Sayap '' sebab Unni duduk sorang2 kat rumah so memang tak da Tv dan memang tak minat tengk Tv pun. Oleh kerana drama ni tengah viral di mana2 laman social, dikatakan sama dengan drama korea. So Unni nak juga la buat kajian sendiri ...

Drama Korea yang di katakana tu bertajuk '' Secret '' tapi ada sumber lain mengatakan ''Secret Love,'' drama pada rahun 2013. Ha drama ni da penah tengok dulu, maklum la 2013 tu zaman Unni study lagi,memang gila korea!! tak silap drama ni Unni tengok time pratikal, hujung2 tahun gtu. Lagi2 staff pat Unni pratikal pun gila korea so jumpa la.

Patutnya cerita ni semalam da abis tengok, oleh kerana Unni giat jalankan proses baikpulih blog disebabkan gambar blog error. So tangguhkan dulu Movie. Alhmdulillah subuh ni Berjaya juga Habiskan.

Back to story asal Patah Sebelah Sayap VS secret. Plot penceritaan dan tema sama jak Unni tengok, just perubahan sedikit dari segi perwatakan.. Boleh kata satu versi korea satu versi melayu cuma asalnya memang Versi Korea la.. So viral tu memang sah..

Btw korea ka, melayu ka yang penting semua penonton enjoy dan menghayati watak.. Kalau korang nak tau layan la dua2 drama ni baru boleh buat perbandingan sendri..

Watch Online / Download Free

Selamat menonton

Salam Sayang

Unni Anje






0 comments:

Post a Comment

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^