Thursday, November 17, 2016

7 DAYS, 1 WEEK BLOG CHALLENGE ~ Day 4 - A Tutorial


Da masuk hari khamis !! Yeahh so day 4 A Toturial !! Btw hari ni yang Unni Tunggu, hihihi.. Unni suka sebenarnya buat Tutorial sebelum buat Unni akan kaji sampai berjaya kat blog Unni so hari ni Unni da berjaya buat setelah gagal beberapa kali.


Tutorial ~ Membuat Scroll Pada Ruang Komen Blog




Step 1 : Dashbord > Template >> Edit HTML


Step 2 

  • Ctrl+F
  • Cari code <div class='comments' id='comments'>
  • Tukar kepada <div class='comments' id='comments' style='max-height:450px;overflow:auto;'>
  • 450px boleh tukar bergantung dengan ketinggian saiz yang anda ingin kan!!



Step 3 : Preview dulu kalau menjadi then save !!

Selamat Mencuba 

Kredit : Masyadi

sekian.

Salam Sayang : Unni Anje


7 DAYS, 1 WEEK BLOG CHALLENGE 
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Geng Blogger lain yang join SINI





6 comments:

  1. very nice tips..Hsna plan nak tukar blogspot ke wordpress tapi tatau caner nak buat

    ke memang kena tempah pakar je eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wordpress kena ada domain.. So kiranya berbayar kalau blogspot free jak.. Erkk unni pun x psti sgt tp memang perlu pakar tu.. Hihihi

      Delete
  2. Akak bab menggodeh blog ni memang surrender sebelum mencubalah, Unni. Sebabnya akak ni seperti tikus membaiki labu. Lenyap terus nanti blog kesayangan akak tu!

    ReplyDelete
  3. Senang kan nak buat scroll.. Nak tukar pattern scroll pun boleh :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^