Saturday, November 12, 2016

Cabaran 30 Hari Blogging #10 Vision Board

Sangat-sangat terlupa kepada cabaran #10 ni!!! Da buat tajuk just entry tertinggal di belakang. Tak pa la Unni tetap gigihkan teruskan cabaran #10 iaitu VISION BOARD. Sebenarnya Unni sendiri pun tak ada Vision Board. So Unni just share pasal Vison Bord. Apa tu vison board? Vision Board adalah satu papan visi. Yang ni penah buat time study, lepas study da kelaut semuanya!! Papan visi ni macam kita sediakan satu papan x kisah la apa-apa pun then lekat gambar tarket yang kita nak target. Contoh nak kahwin dengan Aiman Tino, lekat la gambar Aiman tino then label, married!! Contoh je,..

Vison Board

Gambar Hiasan Google

Sebenarnya bila fikir-fikir Vison Board ni penting juga, biar kita sentiasa ingat dan tak ambil mudah!! So kalau da hari-hari tengok Vision Board sendiri mesti diri pun tercabar kan dan semangat tu berkobar-kobar. Traget nak dapat kereta, so kita akan usha sampai dapat.  macam gambar kat atas tu adalah semua target yang Unni nak!! Fuhh tak tau bila dapat buat..

Gambar Hiasa Google

Idea buat Vision Board tuk travel !!! maklum la travel tu wajib kan.... rasanya kena buat ni!! Hahahaha. Tapi Unni just target dalam Negara jak, nak jelajah Malaysia dulu sebelum Negara orang!! yang penating Jelajah Sabah dulu baru negeri orang !! Sabah da 90%.. Hahahahaha..

Yang ni Unni tak pasti, boleh kot jadi macam Vision Board. Sebab ni kat walapaper Hp. Ni visi Unni memang rancang nak tampal kat dinding just belum ada masa dan ruang. Target kehidupan sambil mengejar kejayaan dan aset!! hahahahaha.. Yang ni raya tahun lalu Unni buat.

Tak tahu bila la bole terbuat Vision Board ni!!! Insha Allah ada masa terluang.. Tu je la Unni nak share dalam cabaran #10 ni..

Sekian

Salam Sayang

Unni Anje

Cabaran  #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10 #11 #12 #13 #14 #15 #16 #17 #18 #19 #20 #21 #22 #23 #24 #25 #26 #27 #28 #29 #30




11 comments:

  1. perghhh..sabah dah 90% gitu..bagus unni ni..termotivasi baca..teruskan dik...suka baca cabaran 30 hari blogging unni

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh.. thks kak.. unni pun suka tgk blog akak, kat side2 blog tu bnyk kejayaan ...

      Delete
  2. selamat menempuh cabaran ini ye...all the best. rindunya nak melawat org2 di Papar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh dpt papar abam kie.. btw thks abam

      Delete
  3. Sy sendiri pun belum pusing habis sabah ni, sarawak dah 99% hahaha..semoga berjaya melepasi canaran ya Unni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh Unni x penh g sarawak g!!! bestnya da 99% :(

      Delete
  4. Bgus jugak ade vision board ni tp bleh tk magnet fridge kat peti ais tu jd slh satu vision board? Hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu salah satu vision board jgk mek!! nice idea

      Delete
  5. Akak tak pernah ada vision board in realiti..
    Yang ada dalam imaginasi je.. hehehe

    ReplyDelete
  6. tak penah jugak ada vision board.. paling baik ada planner je..

    ReplyDelete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^