Sunday, November 13, 2016

Cabaran 30 Hari Blogging #12 Tips Kecantikan

Yes masuk dalam cabaran #12 iaitu petua kecantikan !!! Bila cakap pasal canti sapa tak mau kan, semua inginkan kecantikan ada yang sanggup habis kan ribuan ringgit demi Cantik. So petua Unni ni tak payah guna bajet. Free je, yang penting displin!! BTW cantik tak penting sebenarnya yang penting kelihatan manis dimata semua orang. Bak kata lain sedap mata memandang. So Unni nak share 8 Petua Sentiasa kelihatan Manis

Tips Kecantikan


Unni pun tak da la cantik.. Tapi just nak share amalan yang menjadikan wanita sentiasa kelihatan manis tanpa perlu membuang ratusan ringgit


1. Amalankan Surah Yusuf ayat 4 selepas habis Solat dan sebelum tidur





2. Pelihara Wuduk [ sentiasa dalam keadaan wuduk ]. Pernah dengar kan wuduk mampu serikan wajah..





3. Setiap bangun subuh pastikan kita minum air suam dan selawat.





4. Banyakkan minum air putih. Paling kuran 8-10 gelas sehari. Dan waktu magrib dan isyak  amalkan pengambilan madu dan air suam.





5. Gunakan 3 jari tengah untuk menggosok muka ketika mencuci atau menbilas muka.





6. Berselawat 3 kali keatas bedak muka dan berdoa
YA ALLAH SERIKANLAH WAJAHKU AGAR YANG MEMANDANG BERASA TENANG DAN SENANG MELIHATKU.





7. Sentiasa menbaca doa ketika melihat cermin.
YA ALLAH SEBAGAIMANA KAU CANTIKKAN WAJAHKU MAKA PERELOKKAN LA PERKERTIKU.



8. Setiap kali lepas isyak ambil segelas air. Baca surah Al-Fatihah 1x, Ayat Qursi 1x dan Surah Al-Waqiah ayat 35-38 7x. Tiup dan minum ikut Sunnah [ 3x teguk ]

Unni share tapi Unni sendiri tak displin !! buat mana yang ingat dan termampu saja. hahahaha, moga tip ini bermanfaat untu semua. Unni dapat petua ni kat Facebook dulu. Wallahualam.

Salam Sayang : Unni Anje

Cabaran  #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10 #11 #12 #13 #14 #15 #16 #17 #18 #19 #20 #21 #22 #23 #24 #25 #26 #27 #28 #29 #30


4 comments:

  1. Bagus petua yg Unni share nie.. Ada yg akak amalkan tapi tu la.. kadang-kadang lupa.. Hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. TU LA KAK SHA, UNNI PUN MACAM TU BUAT IF INGT JK...

      Delete
  2. tips yg sgt bagus... thanks for sharing sis:)

    ReplyDelete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^