Wednesday, November 16, 2016

Cabaran 30 Hari Blogging #16 Obesession

Top-top Unni pun da tak sedar Cabaran ke #16 da so means now da 16 hari bulan November, peredaran masa cepat betul kan. So cabaran kali ni adalah Obesession!! Apa itu Obesession?? Obesession adalah sesuatu perkara yang yang menjadi kegilaan kita!! dalam kata lain taksub!! pemahaman Unni la. ke salah? hantam jak la kan.

Obesession

Antara yang menjadi kegilaan Unni adalah !!!


1. Warna Pink


TOP 1 : Ok kalau cakap bab kaler pink tu memang tak boleh di nafikan Unni sangat tabsub!! Nampak jak benda kaler pink terus beli, kalau Unni nak beli sesuatu then kaler pink da habis Unni akan cari sampai dapat!! mest mau pink juga.












2. Travel




TOP 2 : Yeahhh I love travel !!! Pantang orang ajak pi mana tak penah tolak, btw Negara orang Tak jejak lagi sebab Unni nak habiskan bumi Malaysia dulu. Unni sanggup habis duit gaji demi g travel !! hahahaha

3. Makan




TOP 3: Di Mana ada makan sedap disitu Unni ada tanpa kira harga tempat dan risiko!! Yang penting halal, sebab apa Unni anggap ni Obesession?? sebab Unni ni bab makan agak cerewet so bila dengar tempat makan best Unni mesti da pergi cuba tuk membuktikan tempat tu memang best!! Bak kata kawan-kawan Office Unni if Unni x complain pasal masakkan yang Unni makan so memang tempat tu masak sedap!! So satu Tawau Unni da round tempat makan!









4. Buku


TOP 4 :Sejak -sejak ni Unni gila sangat kat buku-buku agama, Nampak jak tajuk menarik terus beli, maybe sebab unni kan berjinak-jinak nak jadi Ulat buku.. Kawan Unni kata Unni ni tamak, banyak lagi tak abis baca beli lagi!! Now Unni ada 5 Buku yang belum buka plastik. Tamak tak tamak!! ahahahaha






Ok empat ni jak yang Unni Obesession sangat.. Boleh kata tahap dewa da!! Benda lain memang tak sangat masih boleh control!! yang top 1-4 memang x boleh. Kamu pulak macam mn?

P/S : betul ke ni Obesession Unni?? Tak pa kalau salah Unni buat balik !! hahahahaha

Sekian

Salam Sayang : Unni Anje

Cabaran  #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10 #11 #12 #13 #14 #15 #16 #17 #18 #19 #20 #21 #22 #23 #24 #25 #26 #27 #28 #29 #30

4 comments:

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^