Thursday, November 24, 2016

CABARAN 30 HARI BLOGGING #24 SOHO

cabaran 30 hari blogging
assalamualaikum
Allhamdulilah da masuk cabaran #24 SOHO. Unni sebenarnya dari awal baca banner memang da blur apa kah SOHO?? Tunggu waktunya tiba baru kita cari maksud dan tiba la masanya, setelah rasa melibatkan pasal perniagaan so Whatapps kawan yang ambil kos Pengurusan time kat Kolej.

APA ITU SOHO??

soho

SOHO adalah singkatan bagi Small Office/Home Office!! Dalam erti kata lain office kecil atau pejabat di rumah. Bagi usahawan kecil-kecilan. Macam penulis novel wajib mempunyai SOHO. Seperti gambar rujukan di atas adalah contoh SOHO. SOHO haruslah dilengkapkan dengan keadaan yang mempunyai ruang tamu, bilik tid, tandas  dan ruang tamu.

Sebenarnya ada 3 SOHO, SOFO dan SOVO !! Terasa nak Up entry baru pasal ini!! selebihnya Unni share esok ya!! Hihihi.

So Unni memang tak ada SOHO !!! Hahahahah just share la APA ITU SOHO.


Salam Sayang
Cabaran  #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10 #11 #12 #13 #14 #15 #16 #17 #18 #19 #20 #21 #22 #23 #24 #25 #26 #27 #28 #29 #30




7 comments:

  1. ooo baru tahu soho tu opis rupanya.. alaihai singkatannye pun buat org blur..

    ReplyDelete
  2. salam singgah Unni
    baru kaknoor tau apa itu













    ASSALMUALAIKUM Unni
    baru kaknoor tau apa itu Soho



    ReplyDelete
  3. Mai pun baru tau apa SOHO tu dari Unni ni lah, hahahaha. Mai skip jer part ni, malas nak cari, baca je la yg Unni punya nanti aci tak? :P

    ReplyDelete
  4. busyra baru tau. hehe. thanks uni for the info.. btw cantik gmbar bilik pink tu.

    ReplyDelete
  5. Siapa yang work from home memang dah tau soho ni apa.

    Pejabat di rumah. Itu je. Hehe. Nak femes letak akronim soho

    ReplyDelete
  6. Cantik pulak kalau SOHO warna pink. Barulah muda sentiasa ^_^

    ReplyDelete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^