Friday, November 25, 2016

CABARAN 30 HARI BLOGGING #25 Sumber Inspirasi


http://unnianje.blogspot.com/2016/11/cabaran-30-hari-blogging-25-sumber.html
Nampak hari ini adalah Jumaat terakhir bersama Cabaran 30 hari blogging, 5 hari lagi!! Hari ni day 25 iaitu cabaran #25 Sumber Inspirasi. sumber inspirasi adalah  dari mana datangnya idea-idea kita, macam berblog pun mesti ada sumber kan, tapi unni pun tak berapa nak faham so kita hantam jak la..

Sumber Inspirasi


1 ) DOA dan ZIKIR

Iya doa adalah segalanya dan senjata orang-orang islam, jika ingin kan sesuatu just tadah tangan dan minta la apa pun kerana Allah Maha Pemurah. Bukan bermakna time nak sesuatu jak berdoa, tapi sepanjang masa dan zikir mampu memberi inspirasi kepada Unni disampaing menenangkan jiwa.

2 ) KELUARGA

Mereka la ketiga di hati setelah Allah dan Nabi Muhammad. Meraka inspirasi Unni untuk terus Berjaya dan sokongan mereka yang paling utama.

3 ) SAHABAT

Kawan amat penting dalam inspirasi. Mereka adalah salah sumber, contoh paling mudah dalam dunia blogging!! kalau nak blurr otak nak update apa?? pi la BW, balik dari BW mesti dapat idea kan.

4 ) BELAJAR ILMU

Ini adalah sumber inspirasi yang paling penting buat Unni, yang mana membawa Unni sentiasa maju kehadapan dengan Jalan Allah, menjadi seorang muslimah yang sejtati dan mengambil ilmu-ilmu yang ada sebagai inspirasi untuk terus hidup sebagai seorang yang Berjaya.

5 ) ORANG-ORANG YANG BERJAYA

Mereka-merak yang sudah Berjaya merupakan salah satu sumber inspirasi Unni, di mana Unni akan sentiasa berusaha jadi seperti dia, Berjaya dunia dan akhirat.

P/S : Mudah kan!! Macam ni je la Unni faham tentang sumber Inspirasi ni.  Ada ka yang sama ni macam Unni?? Kamu pulak macam mana??

Salam Sayang
Cabaran  #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10 #11 #12 #13 #14 #15 #16 #17 #18 #19 #20 #21 #22 #23 #24 #25 #26 #27 #28 #29 #30

Share:

12 comments:

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^