Sunday, November 6, 2016

Cabaran 30 Hari Blogging #5 Apa Dalam Beg Saya

Cabaran #5 Kali cabaran yang paling santai. So misi selongkar isi beg, beg Unni ni memang macam2 ada. Bila selongkar patut beg berat!! Unni memang jenis tak suka tukar2 beg, so pakai 1 beg sampai da tak boleh guna. Jum tengok apa dalam beg Unni.

Apa Dalam Beg Saya

Tara !!! Hasil selongkar tadi.. Benda semua ni memang wajib Unni bawa ke sana kemari.

Beg Kecil tu [ Bedak compact, lip balm,losen,minyak angin, spray mulut, minyak Wangi] Bedak dan lip balm Unni guna usai solat, bedak tu sebagai lapik kat muka ni yang berminyak.

Minyak Wangi guna time nak solat, minyak angin dan spray bila perlu. Tapi orang pompuan ni wajib ada spray mulut demi keselamatan diri. Hihihi.

Dompet Unni ada dua dengan yang pink kecil tu. Pink kecil tu simpan ic dan kad bank yang selalu guna dan selit duit, So bila perlu guna tu jak. tak perlu kelurkan yang besar.

Unni suka bawa tisu basah sebab macam2 kegunaan. Then telefon, chager dan power bank mestilah ada kan!! Dan jam tangan tu Unni guna tak guna jak

Buku bacaan dan buku nota. Buku bacaan tu wajib ada sebab bila time free Unni akan membaca dan nota tu sebagai persediaan tuk diri sendiri. No hp penting2 catit situ. Macam diary la jgk.

Kunci Rumah, pemotong kuku dan kerosang. Makanan!! Sebenarnya makanan dan minum package tuk Unni bawa tuk gi office jak.

Pink-pink kat tepi tu belah handphone, tu vitamin tuk kuku.. Unni tak tau apa namanya.. Boleh bawa solat. Unni beli kat officemate RM5.

Tu je la dalam beg !!! Lupa lak dengan duit RM2 tu.. hahahaha...

Sekian..

Salam Sayang

Unni Anje




Share:

14 comments:

  1. Wah banyaknyaa. Mai jarang guna power bank, selalu tak bawak pun sbb berat, hahaha. Entah apa guna beli pun xtau :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. powr bank tu wajib.. arr power bank tu beratkan.. simpan jak mai, ada guna tu nanti

      Delete
  2. Mak aihhh, mek ade charger, pen, purse and handphone :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah simple nya beg mek.. huhuhuhu.. Unni pen ade jgk sepatutnya rp enth cicir p mana..hihihi

      Delete
  3. standard la tu kan kalau beg org ppuan mesti mcm2 ada...mcm doremon..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la org biliang poket doremon.. huhuhu.. senang nak apa da ada

      Delete
  4. Wah. Banyak barang unni... Nampak macam berat je bwk barang2 ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. blh tahan berat juga reen ..hahahaha

      Delete
  5. Banyaknya barang2 dalam beg Unni.. hehehe anyway Unni di tag tau..

    http://starlavenderluna.blogspot.my/2016/11/shanghai-fridge-magnet-giveaway-by-jari.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh thks tag..laju2 dtg!!! bnyk kn..

      Delete
  6. hee~ dik !! cemana awak pikul seme nih ? adoi.. berat tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hom.. hari2 kita pikul..hahahhah.. x jgk berat mn

      Delete
  7. sep sikit... Akak pun pakai satu je beg sampai rosak baru beli lain.. hehehe..
    banyak betul barang unni.. Tu kalau ada anak cam akak, nanti ada pampers lah.. botol susulah.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgu kawin kak sha bru tukar selerah beg tu!!hahahaha

      Delete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^