Tuesday, November 8, 2016

Cabaran 30 Hari Blogging #7 Apa Yang Saya Baca

Kini cabaran ke #7 apa yang saya baca!! Kalau nak cakap bab baca ni Unni memang slow sikit sebab Unni memang baru mula berjinak-jinak nak jadi ulat buku.. Tapi Unni kagum dengan dua orang ni Ulat buku tahap dewa.. Moga Ulat buku tu turun kat Unni.. Iaitu kak Sha dan Kak Siqah!! Tapi Unni ada jgk bahan bacaan dan masih dalam mengumpul koleksi.

Apa Yang Saya Baca


Buat masa ini jak Koleksi yang Unni baca!! Untuk kita pendosa buku ni belum baca lagi, sebab sekarang gigih habiskan buku Suami bukan malaikat, isteri bukan Bidadari then Rasullulah is my Doctor done !!

Rasanya Rasulullah is my Doctor Unni da penah update entry tp enrty tu hilang, tak tau mana.. rasanya Unni terdelete kot tanpa disedari. Nanti Unni Update lagi..

Unni tertarik dengan buku2 agama, so Unni baca buku-buku macam ni.. Then Unni suka juga novel macam Novel karya Ramlee Awang Mursyid..


Ni antara Karya Ramlee Awang Mursyid, semua cerita ni bersambung, Unni da abis baca kesemuanya. Novel-novel tu Unni pinjam dari Libray. Banyak lagi macam Ungu Karmila, Rahsia Perindu, Adam, Hatiku Di Harajuku, semangat hutan.. Fuhh kalau nak tulis semua tak cukup ruang ni !! hahahaha... Novel2 RAM ni Unni da habis baca semua hasil pinjam kat Libray.

Semusim Di Barzakh, Novel islamik.. Yang ni cousin da belikan Unni kat Jualan gudang baru-baru ni kat Putrajaya, just tunggu sampai jak kat Sabah ni, so salah satu bakal bacaan Unni.



Dua buku ni pun da Order!! Just waiting!! Order banyak-banyak, then baca slow-slow yang penting baca dan fahami maksud yang tersirat.



Harr ni je la, bahan bacaan Unni.. tak banyak pun.

Salam Sayang

Unni Anje
Share:

16 comments:

  1. takpa tak byk bahan bacaan unni, janji apa yg di baca byk dimanfaatkan,,,, terus membaca unni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. thks.. Unni pun baca slow2 je ni

      Delete
  2. mashaAllah semua buku tu best2 belaka tajuknya. Ain pun daha lama tak membaca buku ni :') asik blog je haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. unni ni pun aysik blog je.. baca 5 keeping blog lagi.. entah bila habis nya

      Delete
  3. hobi yg menarik dik..teruskan ya..akk pun suka baca2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi... thks akak, tu la mcm menarik bila minat mbaca tu y sedg bjinak2

      Delete
  4. Menarik tajuk2 buku yang unni baca :) Siqah pengemar RAM jugak. Tak sabar nak tunggu Tombiruo jadi filem pulak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh Tombiruo paling best tu best tu, kalau ada filem memang x ketinggalan la tgk

      Delete
  5. Kita geng ! Mek suka bku RAM :)

    Tp smpai laa nii tk habeih lg bce yg start bace 2mgu lepas --'

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestkn mek karya RAM.. tpi jenuh la nak abiskan ihih

      Delete
  6. Minat membaca juga ya.. Keep it up dear. Dengan membaca kita akan dapat banyak ilmu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bjinak2 ni reen.. in sha Allah.. ilmu tu y pnting

      Delete
  7. Replies
    1. kan.. mencari tajuk y menarik dibaca

      Delete
  8. Bagus jadikan amalan membaca sebagai satu hobi. Boleh menambahkan ilmu pengetahuan yang ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la, nak serap jadi hobi..ilmu y pnting kan

      Delete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^