Thursday, November 10, 2016

Cabaran 30 Hari Blogging #9 Selfie

Horey!!! masuk cabaran selfie, kalau selfie ni jangan cakap, majority orang kat dunia ni kaki selfie tapi ada juga yang tak suka. Unni?? emm Unni dan kamera bagai isi dan kuku. Alwys Togther. hihihihi. Bila cakap selfie so maksudnya ambil gambar sendiri la kan. So Unni just bagi koleksi selfie Unni la kan..Maybe 10 koleksi yang the best..

Selfie

Kenapa gambar buruk ni?? sebab ni gambar selfie Unni yang paling bersejarah, ketika berusha mnawan puncak Kinabalu.. Anak panah tu puncak da, time kat sini Unni memang mcm nak give up da, sini ke puncak 2KM lagi!! Tapi bila puncak da depan mata semangat terus berkobar.

Ini chico.. c tua bangkak, da la tua sombong lak tu!! nak ajak selfie pun kedekut.. Ni cubaan entah keberapa baru bjaya ambik mcm ni..

Ni time pernikaan my friend Juliana Zamri.. Kawan rapat yang pertama kawin. Ada masa terluang nanti nk buat enrty pernikaan dia.

Sahabat Fillah Norasidah Abbas.. Gambar entah tahun bila yang pasti gambar ni time Unni ngn sida dok KL. Nak buat muka buruk, ntah lain jak jadinya..

Picture January lalu, pernikahan abg kawan.. Ni geng-geng sekolah dulu.. ada classmate dan jiran kelas. Bukan senang nk jmpa geng sekolah dulu masing 2 da bawa diri.

Ini Yenny Usmadi, classmate yang paling rapat. Gambar ni di ambil masa kami jalan2 kat Kota Kinabalu cuti CNY baru2 ni.

Ynag ni gambae entah bila, Juliana pun tak kawin lagi.. Ni geng2 budak asrama!! perhhh rindu giler kat dorang 3!! In sha Allah bulan 12 ni nk buat renion,

Haaam sampai pun gambar ni, yang ni geng2 travel!! where next?? nantikan!! hahahahaha.. #unnianje #love #travel #history...

Wahh kak Laila Anita!! rindunya kat akak ni, rakan seperjuangan satu ketika dahulu. Ank dua orang but jiwa macam remaja.

15 September 2015 adalah hari terakhir kat Tanah Melayu dan meninggalkan Tanah melayu, gambar ni dorang ni hantar Unni kat airport. Sedihnya ingt.

Ini member kerja lama time kat KL.. huhuhuhu tak tau keja lagi ke tak dorang kat sana.

Ini Sumarni Mohd Amin si lanjik.. my BFF dari Hostel lagi smpai sambung diploma.. So celledak, rindu dia... Bulan 12 ada jodoh nk pi jumpa dia.

Sakan raya baru2 ni,,, geng budak kampung!! hahahahaha .. time raya so semua balik kampong time je la dpat kumpul.

Alahai buruknya muka kat sini.. Yang ni pulak Officemate Unni.

Ni adik-adik Unni yang masih sekolah, gambar ni pun time raya.. kalau ajak selfie dorang lagi power dari Unni.

Ni pulak abg, adik, anak buah dan kak ipar.. Raya lepas raya diperantauan..

Yang ni anak buah Unni.. Cucu pertama dalam family kami.. so nakal dan sombong!! ajak selfie bukan nak, aysik main gadjet.. so no komen!!

ok ini selfie kejayaan!!! bila Berjaya tawan kinabalu...

Ok belanja selfie terakhir.. selfie untuk hari ini,,, hahahahahaha..


ha korang jangan menyampah pulak tgk selfie2 nii.. hahahahahaha.. kalau bab selfie nak ceria memang x puas, sampai keyboard tercabut pun entry x abis!!! hahahahahaha. tapi ni jak la selfie yang mempunyai kenangan dan mengamit kenangan!!

Sekian

Salam Sayang

Unni Anje

11 comments:

  1. Wah hebatnya Unni dah tawan kinabalu, mai dah tawan Gunung Jerai, malu la mengaku org kedah kalau jerai pun tak dapat tawan kan, walaupun menangis dan tercabut dua kuku kaki, i did it!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la malu mgaku org sabah kalau x tawau gunung kinabalu... cabaran tu yang best kan..

      Delete
  2. bestnya dpt naik gunung kinabalu. setiap gambar ada seribu kenangan! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl setiap gmbr kenangan ada makna tersirat

      Delete
  3. Amboi... macam2 gaya selfi yer! Selamat berselfie ^-^peace!

    ReplyDelete
  4. Selfie tu ohsem bila bersama kawan-kawan..

    ReplyDelete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^