Saturday, November 19, 2016

Esplanade Sidek Kudat

 ﷽‎

Assalamualaikum,
Masih berada di Kudat !! Now Esplanade Sidek. Secara kejujuran Esplanade Sidek ni tak lawan Esplanad Sepitang yang jauh lebih cantik !! Haaa jujur kan. Sebenarnyaa kami kat sini just ambik gambar jak, Sebab bergegas nak ke Tanjung Simpang Mengayau melihat Sunset.
Esplanade Sidek merupakan tempat reaksi penduduk tempatan terutamanya pada waktu malam. Terdapat sebuah menara jam ikonik yang menandakan pintu masuk ke kawasan Esplanade, dan beberapa stuktur bangunan lain. Tapi kami tak sempat menikmati waktu malam.

View yang menarik Unni ambik guna Handphone samsung s4 jak tu blur sikit. Cantik port kapal tu kat kat sini menambah keindahan pemandangan.

90% view Esplanade Sidek
Suka Suki Kami berlima
View Sekitar Kawasan

Hiasan Google
Terdapat Sebuah Menara Jam yang terletak nedekatan pintu masuk kedalam sini. Ok time kat sini kami Tepat jam 3.15PM.

Hiasan Google
Disni juga terdapat taman permainan kanak-kanak dan aktiviti-aktivti banyak di lakukan disini.

Hiasan Google
Orang kata malam banyak buka tempat makan best, tapi kami tak sempat hanya mampu singgah sebentar. Kalau kat Esplanad Sepitang dapat menikmati Satay yang sedap, kat sini pula menikmati makanan laut/ seafood yang fresh. Pelbagai hidangan disediakan.

So datang Nak datang Kudat wajib la lawat tempat-tempat menarik ni Esplanade Sidek, Maranjak LongHouse, Padang Terbang dan Tanjung Simpang Mengayau. Best tau mengenali tempat orang sebab memang jauh berbeza dengan tempat sendiri.

Salam Sayang
>>Unni&Travel<<

1 comment:

  1. Singgah sekejap pun dah best.. Lebih2 lg bila dapat snap gambar dan simpan sebagai kenangan akan datang kan.

    ReplyDelete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^