Saturday, November 12, 2016

, , ,

Floting Semporna ~ Dragon Inn

﷽‎


Assalamualaikum dan Selamat Malam Kamu..

Malam ni nak share tentang Floting kat Semporna.Dalam Trip Sabah RoudTrip kami macam yang Unni ceritakan kat SINI, penginapan kami pada malam ketiga adalah Floting. Ni first time Unni tidur kat Floting.. Tapi sangat-sangat berbaloi.

Ketibaa kami pada malam ketiga, nak cek in dulu.. Ini adalah laluan masuk Floting then kami cari sign About Dragon Inn.


Kena jalan kedalam la juga baru jumpa Dragon Inn ni.. Sebab kat sini banyak Hotel Flotting so korang pilih jak, tapi Dragon Inn merupakan hotel Floting yang paling murah.

Ini reception, sbila da settle boking number then ambil kunci bilik..Kami boking online jak. klik sini untuk info lebih lanjut mengenai boking room.

Kami ambil family room dua katil king!!!

Dalam bilik ni semua lengkap!! just iron jak xda, kalau nk boleh request kat reception, tapi hanya di had kan 1 jam tuk satu bilik.

Syiling Dragon Inn, semua diperbuat dari kayu dan jalur tu bamboo kecil, design memang unik..

 Nak simpan pakaian korang 1 beg besar tu pun, almari dia besar, semua kayu!!

Cermin pun puas hati

Nak buat minuman, ada ni.. lengkap tingal ambil air cucuk plug!!

Tak payah susah duduk lantai, kerusi ni ada dalam bilik.

 Tanda pun semua lengkap, tanda pun kayu tau, just lantai je simen.

Dan paling penting Plug!! tambah bekalan semua gadjet..

Pagi ni semua bangun awal, sia-sia bangun awal.. Pemandangan Floting Semporna di waltu pagi..

 indah kan cipta-NYA.. sejuk jak mata pandang macam ni pagi-pagi, ikutkan hati nak menetap je kat sini.. HUHUHU

Sebelum ke jeti, sempat ronda-ronda kawasan sekitar Dragon Inn

 Comel kan ukiran penyu ni, deperbuat dari kayu, sebelah dia pulak cengkerang.

Salah satu perhiasan di Dragon Inn


Maca swimming fool kan!! tapi ni bukan terjun kat laut tu, ni just tempat rehat-rehat nak order minuman pun boleh.

Restoran Dragon Inn.. kat sini semua makanan seafood. Time ni awal lagi so restoren ni belum buka.

Nak beli cenderahati, kat sini ada.. tak payah susah2, harga pun biasa-biasa jak

Kat sini banyak sangat lorong so setiap lorong ada label.. Block ABCD dan seterusnya.. Kami Block H, so memang jenuh jalan mencari room.

Lorong H room. Gambar di ambil depan room kami.

 Antara blok-blok room di Dragon Inn

Laluan ke Reception. tempat duduk juga disediakan

 Kat sini adalah laluan bot.. Nampak tak bot tu?? nak suruh pihat bot datang ambil sini pun boleh tak payah tnggu kat jeti utama kalau nak masuk Pulau la.

Menikmati pemandagan indah yang tak semua orang boleh merasainya.

Time cek out!! nak selfie ni sebnarya.. ada pulak g snap..

View Dragon Inn di waktu senja, sebelum menerusakn perjalanan sempat singga sini smula

Tu je la Unni dapat share pasal Floting Dragon Inn ni, pasti semau kelengkapan ada then antara yang paling murah.. Kot-kot korang nak datang sini kan boleh la cuba kat Dragon Inn ni.

Salam Sayang : Unni Anje



Share:

2 comments:

  1. Cantik betul pemandangan waktu pagi..
    Lawa dianya interior.. memang puas hatilah ye Unni..

    ReplyDelete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^