Tuesday, November 1, 2016

Giveaway Shade Dough by Hanis Zalikha


Bismillah..

Harap kali ni link ni menjadi, sebab Unni da buat sampai 6 kali asyik error tak tau kenapa link tak boleh buka. Siap dpt pesanan dr Owner GA.. Tabah la hati..

Korang suka tak bibir yang ohsem?? menawan dan tertawan?? secara free!!! Sebuah lip berharga RM55., macam mana nak dapat secara free benda  mahal tu?? korang kenal la join GA Hanis Zulikha ni. Buat kaum ADAM boleh hadiah kat orang yang tersayang..

Macam mana nak join?? senang jak.. semudah ABC dan sesedap kicap ABC. Klik, Follow then Entry!! ABC x? Boleh klik banner kat atas untuk maklumat lebih lanjut atau klik sini..

Kalau rezeki tak kemana kan.. tak menang pun tak pa, yang penting kita support sesama kawan dan tambah kenalan sesama blogger.. JOIN tau..

Instagram : Unni_Anje << Boleh Follow kalau sudi 
" Random Kindness "
Random kindness!! Bila pikir apa la kebaikan random ni penah Unni buat, tapi ada alkisah yang Unni tak blh lupa sampai hari ni.. Kisah 4 tahun lalu masa Unni masi belajar.

Kisahnya bermula, One day tu Class petang cancle. so habis je class waktu pagi Unni terus balik rumah sewa. Kolej Unni dengan terminal bas balik umah jalan kaki jak dalam 10 minit kot. Dalam perjalanan hampir tiba ke terminal bas berselisih dengan sorang pakcik dalam lingkugan 60an, jalan pun da bongkok.

Pakcik tu bawa barang banyak sangat2, jalan pun macam tak larat, time tu pulak cuaca panas sgt2..maklumlah tengahari kan. Dalam hati ni Ya Allah, keciannya.. Dengan Auto Unni kejar pakcik tu then tanya nak kemana?? Pakcik tu jawab nak balik Umah [Umah dia berdekatan area kolej Unni],dengan slamba badak Unni ambik barang dia, then ckp mari saya tolong,then bagi dia pakai payung. Pakcik tu kata, ndak pa la nak jauh lagi ni takkan anak nak patah balik. Unni just senyum dan bawa barang dia.

Bayangkan la dalam perjalanan 10 minute pun nak berapa kali dia berhenti sebab tak larat da nak jalan, ini kan dengan barang yang banyak. Sampai Unni bawa sembang pun dia tak mampu. Ikut ingatan Unni barang tu macam barang mentah, ikan mentah.

Sampai jak area kolej, pakcik tu kata umah pakcik kat belakang tu da, lepas tu dia siap tadah tangan, Moga Allah murahkan rezeki kat anak. Terharu masa tu.. Dalam Hati amin ya Rabbal. Then Unni bagi barang2 dia dan suruh dia pakai payung tu.

Lepas tu macam tu jak la. berjalan kembali keterminal dengan panas tanpa payung da. Btw alhmdulilah rezeki sentiasa di murahkan. Bila dpt sesuatu rezeki mesti ingat kat pakcik. Entah kenapa. Ok, sekian..

Salam Sayang

Unni Anje


Giveaway tamat: 13 NOVEMBER 2016 
Pemilihan pemenang: 14 NOVEMBER 2016 sehingga 18 NOVEMBER 2016 
Pengumuman pemenang: 19 NOVEMBER 2016

 **Giveaway ini adalah ditaja sepenuhnya oleh @loveaa.my_ dengan kolaborasi bersama blog www.bajuwarnacoklat.com. Sebarang pertanyaan mengenai produk Shade Dough [Lip Bait] by Hanis Zalikha, cara pembelian secara online atau cod boleh hubungi 013-264 7912**






Share:

6 comments:

  1. Contest ni.. Reen nak join. Cuma.. Nak kena cerita ttg kebaikan tu lemah sikit. Hahahaa Sampai la ni xjoin2 segmen ni gara2 xpandai nak cerita ttg kebaikan yang reen buat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cerita reen kat pd tu.. random kindness tu megalah tiod kat bilik bkipas.. bukan senang nk jmpa orng y suka mgalah..

      Delete
  2. Semoga berjaya....
    Kalau terjumpa pakcik atau makcik yang dalam keadaan susah... secara otometiknya kita tolong kan? Bukan sebab apa... teringat mak bapa di rumah yang semakin meningkat uzur...

    ReplyDelete
    Replies

    1. iya betul tu.. Jiwa ni senang sgt kalau dpt tolong

      Delete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^