Monday, November 28, 2016

Pendaftaran Kem Nafaz Di Madarash Darul Hidayah


http://unnianje.blogspot.com/2016/11/pendaftaran-kem-nafaz-di-madarash-darul.html
Happy Monday Alls, hari Unni nak share cerita semalam bersamaan 27 Safar 1438H bersamaan 27 November 2016 ( Ahad ). Masukan adik ke program cuti sekolah. Pendaftaran Kem Nafaz. Apa itu kem Nafaz Unni ada share kat SINI.

http://unnianje.blogspot.com/2016/11/pendaftaran-kem-nafaz-di-madarash-darul.html
Mohd Fairuz , umur 14 tahun, moga urusan dipermudahkan. Pendaftaran dibuka bermula jam 8.00 pagi sehingga 5.00 petang, Unni datang jam 11.00 pagi, agar memudahkan urusan dia. Nak kemas loker dan katil.

http://unnianje.blogspot.com/2016/11/pendaftaran-kem-nafaz-di-madarash-darul.html
Tentarif Program sepanjang berada di Kem Nafaz. 

Hari ini adalah proses pendaftaran, pemerikasaan barang-barang larangan, pemeriksaan bacaan Al-Quran dan Pembahagian Kumpulan. Selepas Isyak baru la sesi Taklimat buat adik-adik yang menyertai dan sesi Ta'aruf ( sesi perkenalkan diri )

http://unnianje.blogspot.com/2016/11/pendaftaran-kem-nafaz-di-madarash-darul.html
Unni sampai da ada Ibubapa yang daftar anak-anak mereka. Ramai juga yang hadir, Kaunter jualan turut dibuka.

http://unnianje.blogspot.com/2016/11/pendaftaran-kem-nafaz-di-madarash-darul.html
Proses pendaftaran, bayaran yuran dan mengisi borang maklumat Ibubapa/ penjaga.

http://unnianje.blogspot.com/2016/11/pendaftaran-kem-nafaz-di-madarash-darul.html
Yuran pendaftaran, sebenarnya RM300 tapi boleh pulak Unni tak cukup Cash, nasib semua dihujung jari!! RM100 transfer jak ke akaun Madarash. Hahahahaha

http://unnianje.blogspot.com/2016/11/pendaftaran-kem-nafaz-di-madarash-darul.html
Usai pendaftaran, wajib cek barang-barang. Kaunter pemeriksaan barang-barang. Barang larang Handphone dan maggie tak boleh bawa.hahahah, Nasib Unni just bekalkan adik biskut itu pun di suruh kurang kan.

http://unnianje.blogspot.com/2016/11/pendaftaran-kem-nafaz-di-madarash-darul.html
Hanya barangan yang tersenarai sahaja dibenarkan. Unni dapat 2 minggu sebelum program oleh salah sorang Urusetia

http://unnianje.blogspot.com/2016/11/pendaftaran-kem-nafaz-di-madarash-darul.html
Pemeriksaan Bacaan Al-Quran.

http://unnianje.blogspot.com/2016/11/pendaftaran-kem-nafaz-di-madarash-darul.html
Tempat ini dalam peroses naik taraf . lepas semua pemeriksaan habis, dorang dibagi dorm ( bilik ) masing-masing. Naik dorm bawa diri jak, barang-barang semua AJK program yang angkat kan, baik sungguh AJK sini.

http://unnianje.blogspot.com/2016/11/pendaftaran-kem-nafaz-di-madarash-darul.html
Bekalan yang di sediakan oleh pihak Madarash

Kawasan sekitar Madarash

http://unnianje.blogspot.com/2016/11/pendaftaran-kem-nafaz-di-madarash-darul.html
http://unnianje.blogspot.com/2016/11/pendaftaran-kem-nafaz-di-madarash-darul.html
 Kawasan Tempat Rehat

http://unnianje.blogspot.com/2016/11/pendaftaran-kem-nafaz-di-madarash-darul.html
Dorm Muslimin

http://unnianje.blogspot.com/2016/11/pendaftaran-kem-nafaz-di-madarash-darul.html
Dorm Muslimat

Suasana best juga sempat di kelilingi pokok-pokok tapi memang jauh la masuk ke sini, Unni pun pertama kali datang. Tempat ni masih dalam proses naik taraf dan masih menanti sumbangan dari pihak-pihak yang sudi hulurkan sumbangan. Moga adik-adik kat sini mendapat ilmu dan manfaat kan ilmu tersebut.

Sapa-sapa yang sudi boleh la beri sumbangan kat Madarash Darul Hidayah.

http://unnianje.blogspot.com/2016/11/pendaftaran-kem-nafaz-di-madarash-darul.html

Walaupun berada dalam satu tempat tapi muslimin dan muslimat memang membuat program di tempat berasingan. kaum muslimin mengunakan surau manakala kaum muslimat menggunakan dewan.

Ibubapa/ penjaga akan sentiasa tahu aktiviti anak-anak mereka sebab satu group whatapps untuk para ibubapa dan setiap aktiviti harian gambar-gambar mereka melaksanakan aktiviti Urusetia sentiasa update.
http://unnianje.blogspot.com/2016/11/pendaftaran-kem-nafaz-di-madarash-darul.html

12 comments:

  1. Wahh bagusnye.. Moga dipermudahkan segala..

    Makin cantik blog unni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sha Allah.. thks Lea masih meperbaiki lagi ni

      Delete
  2. Good luck Fairuz smoga mnjd anak yg soleh..bestnya msuk kem2 yg cenggini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin ya rabbal moga dipermudhkn.. best kn kalau ada tuk org besr cam kita memang nk pi jgk ni..

      Delete
  3. sangat bagus pengisian macam ni.... smg adik sis menjadi anak yg soleh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin ya rabbal .. selagi berkesempatan, hadiri la ilmu agama

      Delete
  4. wah bagus juga program mcm ni unni..anak Kak MV mmg sekolah di madrasah juga,,tapi program cuti sekolah ni drg x join

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah best nya sekolah madarash.. tak perlu la join rasanya sebab aktiviti sama mcm dirang jgk dia adkn.. teringin nk tgl sklh pondok ni..

      Delete
  5. Alhamdulillah..
    pengisian waktu cuti sekolah dgn kem y sgt berfaedah..smoga adik Unni akn mdpat ilmu sebaiknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin ya rabbal .. in sha Allah.. best kan dr buang masa nonton tv jak

      Delete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^