Friday, November 11, 2016

Seminar AKU MAWAR BERDURI

Bersama penceramah [ Sedih sebab Unni tak ingat nama dia ]
Salam penghulu segala hari..

Hari ni terkenang kisah setahun lalu, menghadiri seminar bersama sahabat Fillah saya Sida. Seminar sempena hari sukan Negara. Orang sibuk bersukan kami pulak kat sini..hihihi. Kalau jumaat ni terasa nak share benda baik-baik jak, bukan kata jumaat jak setiap hari pun sama.. But Friday is special !!

Seminar '' AKU MAWAR BERDURI '' pada 10 October 2015 bersamaan 26 Zulhijjah 1436 bertempat di Auditorium Perpusatakaan Tawau. Allhmdulilah hari tu Unni terpilih oleh Allah menghadiri Ilmu agama.. Bukan sennag nak dapat peluang macam ni lagi2 yang ada banyak komitmen.

Dalam seminar mengupas tentang diri seorang wanita.. Serius memag menarik!! Wanita yang perlu menjadi seperti mawar berduri. Jadi la wanita soleha, tip-tip jodoh Allah, petunjuk Istiqarah dan banyak lagi.. Nanti Unni share tip-tip dan doa-doa pasal jodoh.. hahahaha

Mujur la time seminar ni sida masi kat Tawau, menghabiskan cuti. So ada teman nak datang. Seminar ni hanya dihadiri kaum muslimah sahaja. Seminar ni di ajuran olh ABIM ( Angkatan Belia Islam Malaysia ) kat sini juga a Unni daftar sebagai salah sorang ahli ABIM.

Time ni kedatangan kami adalah yang terawal dari yang awal. So selfie jak la..hihihi

Bukan Mawar Berduri Biasa

Tu jak Unni nak share hanya jumpa gambar-gambar ni jak, sepatutnya ada gambar pencermah, penerimaan sijil tapi entah mana semua gambar tu tersembunyi di pelusuk Laptop. Bersyukur, Alhmdullilah jika diberi peluang dan mampu hadiri ilmu agama bertapa indah nya dunia. Tidak semua orang berpeluang!! Wallahualam

Sekian

Salam Sayang : Unni Anje




12 comments:

  1. seronokkan dpt peluang hadir ke majlis ilmu...

    ReplyDelete
  2. Masa sekolah dulu..kaka aktif juga program abim ni.. siap pigi XPDC dakwah lgi.. hehe.. best bah kan berseminar begini... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la best.. kalau time slklh memang aktif la, sklh ni susah btl dpt join

      Delete
  3. Kadang2 teringin jugak nak g. Tp semenjak habis belajar dah jarang sangat ke kuliah camni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. unni pun jrg dpt, tu kdg2 kalau dpt pelung terus sambar

      Delete
  4. Suka pergi majlis ilmu macam nie.. banyak manfaat yang diperolehi..

    ReplyDelete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^