Saturday, November 12, 2016

, , ,

Esplanad Sipitang, Sabah

Selamat Malam !!!

Malam ni tertarik kat gambar-gambar kat Sepitang dalam Sabah Roudtrip Day 1 dalam entry Unni baru-baru ni. Terus terasa nak buat enrty khas tuk tempat ni. Lepak kat sini petang-petang memang best, dengan keadaan tempat yang lapang air laut, wahh.. tenangnya jiwa.

Esplanad Sipitang. kami menghabiskan masa lebih kurang 5 jam kat sini sekali menikmati makan malam. Datang sini wajib dinner sini !!! kenapa?? sebab kehebatan satay Sipitang kalah saya kajang tau !! Hahaha.

Unni sangat suka kat air laut!! cakap jak pasal nak p laut pantang menolak.. Siap ada burung bangau berterbangan. Macam jiwa kat sepitang pulak time ni !!

Ada sebuah jeti.. Just jeti tempat lepak-lepak tenangkan minda!! serius best, dengan angin sepoi2.. wahhh !!! Memamng pilihan terbaik santai bersama family petang-petang kat sini,

So biarlah gambar berbicara. Unni ni ada satu tebiat ke habitat!! tak tau nak letak mana satu, Unni jenis lebih suka kepada tampal gambar dan huruf !! Sebab bagi Unni gambar tu yang penting.. Huruf pun penting juga. Minda manusia tertarik dengan perkataan bila berkenanan dengan gambar.. Betul ke tu ??


Tempat ni memang menjadi kunjugan orang luar mahupun orang-orang Sipitang sendiri. Gerai-gerai kecil pun ada.

Setiap petang tempat ni memang di banjiri pengunjung. Nampak tak macam kemah2 tu. Situ la tempatnya Satay Sepitang yang  megalahkan satay Kajang!! banyak tmpat so kena bijak memilih yang terbaik.

View kawasan sekitar...


Yang ni view belum menjelang senja.



View menjelang petang..

View menjelang petang.. Unni suka Unni macam ni, lagi2 ada laut.. Kalau stress pun blh hilang stress tu.

Belanja selfie sikit.. !! best kan view kat sini, tempat biasa-biasanya tapi mampu menenagkan jiwa.. Kalau kamu dating Sabah wajib la lawat tempat ni, tak jauh dari Kota Kinabalu pun dalam 2 jam lebih sampai la.

Oleh kerana picture banyak sangat Up kat sini so Unni rasa nak asingkan entry Satay Sepitang !! hahahahaha, entry seterusnya pasal satay pulak ya..

Sekian.


Salam Sayang : Unni Anje






Share:

2 comments:

  1. Seronok nya Unni berjalan.. Lawa lawa pemandangannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best tgk air pemandgan ditemani air laut

      Delete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^