Tuesday, November 22, 2016

,

Six Stars Steamboat Tawau


Cerita Seminggu lalu, keluar bersama big boss junior ( Mr.Alex ) , officemate baju merah ( Kak Nani ) dan kak kepada kak Nani ( Kak Nana ). Da lama plan nak ke steamboat ni, asalnya nak datang satu Office last2 kami 3 jak muncul!! So sad, lantak la kan janji Unni makan, makan tu wajib.

Pilihan kami adalah Six Star Steambot!! Sebab kat Tawau banyak buka Steamboat btw antara semuanya ini la yang paling mahal!! Hahahahaha, kami datang kesini steamboat ni baru lagi buka, terletak si Sin Onn, Jalan Air Panas Tawau. Kat sini keistimewaannya adalah parking yang banyak sebab tapak persendrian.

Luas tempat ni, walapun kedatangan kami agak awal dalam jam 6.30 selepas magrib tapi tempat ni da ramai yang booking meja, nasib kami berempat jak.

 Serve No Pork!!! Dewasa RM36.00 dan kanak-kanak RM18.00. Kalau tempat lain ada yan RM20.00 tapi tak lengkap,

 Kalau yang bawa anak-anak tu senang sikit sebab ada disediahkan tempat permainan!! So memudahkan, lagipun tempat ni dekat dengan kaunter pembayaran then perkerja sini akan mengawasi juga kanak-kanak yang bermain

Bunga penghargaan!! Kan da cakap tempat ni baru saja beroperasi..

Tandas pun nak gambar ka Unni, ayat peli Kak nani!! Hahahahaha

 Ok kami memilih meja no 55, yang paling dekat dengan makanan!! biar tak penat berjalan, nampak tak pemalas?? Hahahaha

Sebelum misi mencari makanan perkerja sini akan tanya nak sup apa? ayam atau Tomyam? So sebulat suara memilih tomyam!!Layan

Misi Mencari Makanan Bemula

Biarlah gambar berbicara, sesuai la dengan harga yang mahal sikit dari tempat lain sebab semua ada, lengkap!! Semua nak ada, yang penting bebas PORK..Port kegemaran kanak-kanak yang datang aiskrim !!

Puding ni sedap !

Dua beradik ni masih buzy mencari then unni pulak buzy tangkap gambar!! hahahaha

Ok projek masak memasak giat dijalankan, ni jak la kat sini kalau orang lapar di harap tak makan kat sini, sempat hilang lapar baru makanan siap masak!! 

Mr.Alex!!!

Ini kejadian bila masak sambil makan,!!! Hantam jak la, janji masak da.

Round 1

Petua kawan kalau datang Steamboat kena makan kuih muih dulu, sebab kalau da makan benda lain, da kenyang sah-sah tak merasa kuih muaih kat sini!!

Round 2

Ini adalah pilihan hidangan Unni sorang!! sorang je tau, hahahaha.. Unni makan macam ni jak sebab seafood tak boleh makan alergik [ makan sikit-sikit boleh la tapi dengan bantuan ubat allergik telebih dahulu ]

Round 3

Da makan yang kat round 2, baru la makan nasi!! Tip dia jangan ambik nasi banyak-banyak cukup untuk merasa sahaja, kalau tak sah2 korang tak boleh makan benda lain.

Round 4

Ayam goreng dan kebab!! Sebenarnya ayam ni dua ketul tapi da abis seketul baru ingat nak tangkap gambar.

Round 5

Da penat makan!! mesti la menikmati minum yang sejuk-sejuk, fresh oren.. Ingat jangan makan sambil minum.

Round 6

Da tu Unni layan jagung ni, rebus je kat sup Tomyam tadi, Pun Boleh!!

Round 7

 Puding, yang putih tu laici so tak suka, yang hijau tu sedap terasa nak makan dua tapi memikirkan ada round lagi lepas ni so ambik satu jak

Round 8

Ais krim!! yang gambar atas ada 4 perisa, semua ambik!!  da habis makan aiskrim tangkai pulak,

Last Round [ Projek abiskan makanan ]

Projek menhabiskan makanan yang tersisa, kalau tak habis nanti kena denda,da la bayar mahal-mahal makanan tak kena bayar lagi, mau tak rugi, so pengajaran jangan tamak!!! Tapi Unni habiskan tau!!

Nampak ka anak panah tu RM18/100gram !! Hahahaahaha.. Opsss terambil pulak gambar cashier.

Ok Habis!! Tempat duduk Unni Yang ada label meja NO55 tul.


 So pulang dengan keadaan mngantuk dan perut FULL.. Kalau kamu nak belanja Unni makan kena ikir dua tiga kali sebab Unni memang kuat makan!! hahahahaha.. Tapi macam tu jak la tak pandai gemuk-gemuk. Tempat kamu ada tak steambot macam ni??

Sekian

Salam Sayang

Share:

14 comments:

  1. Makan seafood samoai 7 round 😅 Haibat.

    ReplyDelete
  2. Lama dah tak makan steamboat nie.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh la p mkn steamboat kat sana.. Huhuhu

      Delete
  3. amboi jelik mata tgok makanan bnyk sgt, unni nape tak sampai ke round 55 sama dgn no meja tu hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahah.. Bgi peluang kat custemer lain kang xda pulak bhgia dorang.. Huhuhu

      Delete
  4. wah bestnya....mau try ni kalau ke tawau....sebab belum pernh lagi try

    ReplyDelete
  5. Banyaknya round unni oiii! Macam nak masuk boxing pulak rasa 😅😅 Sedapnya seafood! Akak pun suka seafood jugak cuma kena jaga2 jugak kalau makan kat luar. Takut dapat kedai yang mahal kan...

    ReplyDelete
  6. Wah bestnya banyak pilihan tu..terliur ..kalu dekat dah pergi malam ni...

    ReplyDelete
  7. Lamanya tak pergi makan steamboat nih! Lapar pulak tengok banyak sangat round Unni makan ^_^

    Untunglah Unni makan banyak tapi badan tetap macam tu aje kekdahnya. Kalau akak ni, makan sampai 8 round, tak tahulah apa akan berlaku keesokan harinya!

    Alahai, sayangnya tak dapat merasa seafood ya! Akak cukup suka tau seafood tapi jarang makan sebabnya suami dan anak-anak tak makan seafood!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahaha.. Kurang lagi round ni kak.. Time suami n anak xda akak masak sorang2..hahah tp xtau apa jdinya

      Delete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^