Tuesday, November 15, 2016

Supermonn With Samsung Note 3

zoom
Morning!!

Nampak Supermoon ka? Alhmdulilah cuaca tempat Unni mengizinkan Unni menikmati kuasa Allah yang begitu sempurna, Allahuakbar. Walaupun hanya dapat menangkap gambar melalui camera hp note 3. Kalau Guna camera mesti gambar jelas sangat kan. Tapi apa yang penting mata ni dapat tengok sendiri, Ciptaan-NYA begitu sempurna dan indah namun tak semua orang mampu melihatnya.


Menurut yang dikelurkan Angkasa Negara, supermoon ni di jangakaa 7.24 malam kan, maybe disebabkan Sabah ni sejam lebih awal gelap, dalam jam 6 setenggah lebih, Supermoon da kelihatan. Unni dok termenung kat luar, maklum la Unni ni mana penah keluar rumah kecuali pergi kerja.. Mau tak jiran heran. Pastu ajak dorang tengok Suprmoon, rupanya kat berita ada info tentang fenomena Supermoon semalam.


Gambar tanpa zoom, sebenarnya Unni x puas hati gambar guna Handphone ni tapi apakan daya, dalam jam 8PM baru masuk rumah tu pun sebab cik Nyamuk da sound!! Masuk rumah la jawabnya.

Unni whatapss counsin kat KL suruh tengok bulan tapi cuaca sana tak mengizinkan, whatpass lagi member kat taiping pun cuaca tak mengizinkan, last-last baca entry Mai Supermoon Vs Hujan, pun cuaca tak mengizinkan, So kira bertuah la sapa yang dapat tengok tu sebab kalau nak tengok semula kena la tunggu 18 tahun akan datang!!

Sekian

Salam Sayang : Unni Anje


21 comments:

  1. dekat umah akak pun xnampak sangat. cuaca mendung.

    ReplyDelete
  2. Bertuahnya unni dapat tengok supermoon. Kat area rumah siqah, tak nampak pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagunan tinggi kat tempat akak tu x nampak

      Delete
  3. Ingat semalam x nampak dah sebab masa maghrib tu nampak awan mendung,, tapi alhamdulillah dapat tengok jugak semalam...

    ReplyDelete
  4. kat kelantan awan tutup --' tunggu ank mek habes spm la baru bleh tgk supermoon pulak :(

    ReplyDelete
  5. Kak Sha pun tak berpeluang nak tengok.. Sini Ujan..

    ReplyDelete
  6. Untungnya Unni, tengok gambar tak sama dengan tengok sendiri kejadian tu kan. Hihihi.. Bulan memang cantik pun, suka bulan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe mai, bulan purnama pun blh :P moon is beautifull

      Delete
  7. ooo, baru taw pasal ni. sebelum ni malas peduli supermoon tu apa.

    afifahaddnan@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihii.. Kuasa Allah.. nnti singga tempat awak ya :)

      Delete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^