Thursday, November 10, 2016

Toturial Mudah Follow Blogger ~ Nak Follow Tapi Tak Jumpa Button Follow

Gambar Hiasan Google
Selamat Petang Kamu.!!

Korang penah rasa tak, time BW tiba-tiba jumpa blog kamu nak sangat follow tapi tak jumpa button follow kat blog orang tu?? Unni selalu macam tu.. So hari ni Unni gigihkan cari cara lain nak follow if blog orang kita nak follow tak da button follow.
Toturial mudah follow Blogger

1. Mesti la log in Blog www.bloggspot.com

2. Pergi Dashboard Then klik button ADD [ seperti dalam gambar ]

3. Akan keluar macam ni so masukkan ikut step 1 2 3 [ No 2 kalau xda mau tambah abaikan ]




Ok da siap!!! macam ni jak rupanya, senang kan.. Unni pun baru tau.. Sapa2 tak tau lagi boleh cuba dan selamat mencuba dan berjaya!!

Kredit : Ririn

Salam Sayang

Unni Anje
Share:

18 comments:

  1. Hahaha dulu mai rajin jgk buat macam ni, tapi bila fikir balik kalau dia mmg tak letak button follow memang dia tak nak org follow la kot, hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..tpi yang bnyak tip n info semasa tu nk jgk follow..gigihkn usha..

      Delete
  2. hehehe.. kalau tak jumpa, selalumya tak follow

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la sllu tingal jak tp kdg2 trasa jak ni follow lagi2 y bnyk info tu

      Delete
  3. Siqah buat jugak cara nie if takde button followers kat blog..

    ReplyDelete
  4. wahh baru tahu info ni. dapat belajar something harini. thank you unni! :D

    ReplyDelete
  5. Aa mek buat cm tu jugak. Cuma ade cons skit. Satu gmbr kita tkkn kluar dkat follower dia and lg satu kdg kdg xkluar cite dia kat dashboard kt

    ReplyDelete
  6. La.. boleh follow ke.. kalau xde butang follow.. tq unni share.. puas akak cari tak jumpa.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. same la kak unni pun mcm tu dulu.. hihihi..payah nk add tapi jmpa button

      Delete
  7. Haaa thank you for sharing dear.. kekadang follower widget tu lambat loading. terpaksa refresh beberapa kali baru timbul hehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^