Friday, November 25, 2016

, , ,

Usrah Purple ~ Melebur Takbur


http://unnianje.blogspot.com/2016/11/usrah-purple-melebut-takbur.html

http://unnianje.blogspot.com/2016/11/usrah-purple-melebut-takbur.html
Allahamdullilah bertemu kembali penghulu segala hari, hari di mana hari yang bakal berakhir segalanya ( Qiamat ). Ahad lalu masih di pilih oleh Allah menghadirkan diri ke Ilmu Allah, Subahanallah, Allahmdulilah yang tidak terhingga di hati ini, ini adalah usrah purple pertama Unni, sebelum ni mau datang ada jak halangan ( Usrah Purple di adakah sebulan/ dua bulan sekali ) 

http://unnianje.blogspot.com/2016/11/usrah-purple-melebut-takbur.html
Usrah purple anjuran Nisa Tawau kali ini bertajuk  " MELEBUR TAKBUR "⛏⛏ bertempat di Highway Tawau. Macam biasa Usrah dalam bulatan, walaupun ditemani matahari yang panas tapi api neraka lagi panas. Dalam usrah ni mengupas tentang SOMBONG, maybe Next entry Unni share pasal Sombong ni, sampaikan apa yang tahu. Kalau nk tahu apa itu Nisa Tawau boleh klik SINI.

http://unnianje.blogspot.com/2016/11/usrah-purple-melebut-takbur.html
Kali ini Usrah Kami disampaikan Oleh kak berbaju hijau tu kak Sadiqah. Rugi betul kalau sia-sia ilmu macam ni, selagi mampu, melangkah la walaupun terpaksa, kerana terpaksa itu adalah permulaan kepada perubahan 😉 dan bila da dapat hidayah, Masya'Allah hanya airmata menjadi saksi.

Selepas habis Usrah kami ada lagi satu Program!! Buat Proops Nisa..

http://unnianje.blogspot.com/2016/11/usrah-purple-melebut-takbur.html
So kami pun diagikan kertas warna dan lidi sorang-sorang.

http://unnianje.blogspot.com/2016/11/usrah-purple-melebut-takbur.html
http://unnianje.blogspot.com/2016/11/usrah-purple-melebut-takbur.html
Bila orang tak kretif terjebak dengan SENI, hanya mampu berhuhuhuhu dan meniru idea, Yes tiru idea Samsiah!! Hahahahaha

http://unnianje.blogspot.com/2016/11/usrah-purple-melebut-takbur.html
Nampak cara yang sama, warna berlainan !! macam Trivago bilik yang sama harga yang berlainan!! Hahahahah.

http://unnianje.blogspot.com/2016/11/usrah-purple-melebut-takbur.html
Dan hasilnya!! Hahahahah

http://unnianje.blogspot.com/2016/11/usrah-purple-melebut-takbur.html
http://unnianje.blogspot.com/2016/11/usrah-purple-melebut-takbur.html
dan hasil mereka dan mereka.

http://unnianje.blogspot.com/2016/11/usrah-purple-melebut-takbur.html
Ditemani air laut, panas letak tepi janji dapat snap gambar!!

http://unnianje.blogspot.com/2016/11/usrah-purple-melebut-takbur.html
Barisan Akak-akak yang comel-comel.


http://unnianje.blogspot.com/2016/11/usrah-purple-melebut-takbur.html
Wefie tak berapa nak jadi maklum lah time ni jam 12 tengah hari, 

http://unnianje.blogspot.com/2016/11/usrah-purple-melebut-takbur.html
Geng Fisabilillah adik-adik dalam exam SPM&STPM masih meluangkan masa menghadirkan diri ke Usrah, Masya'Allah.. Bila di tanya apa yang menyebabkan adik terdetik hati datang usrah padahal tengah sibuk jawab paper SPM&STPM, jawapan dia DEEP jika kita bantu Ilmu Allah, Allah akan bantu ke. Dan kami pun... Subahanallah..

Berusaha la mencari Ilmu kerana Ilmu tak pernah habis, ilmu yang dicari perlu la dengan merasakan kepenatan agar ia terus sampai ke hati.. Wallahualam


http://unnianje.blogspot.com/2016/11/usrah-purple-melebut-takbur.html

Share:

14 comments:

  1. Alhamdulillah semoga usrah merapatkan lagi jalinan kasih sayang dan persahabatan anatara kalian. Amin 😄

    ReplyDelete
  2. Seronoknya aktiviti mcm ni Unni, Mai tak tahu nk join kat mana kawasan Mai....

    ReplyDelete
    Replies
    1. KENA RAJIN JOIN GROUP MAI.. SBNRNYA BNYK TEMPAT KITA CUMA KITA JAK TAK TAU

      Delete
  3. Alhamdulillah.. teringat lak time belajar dulu-dulu bila sebut pasal usrah ni

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah... Semoga terus istiqamah membimbing remaja2 akhir zaman nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin ya rabbal... In shaa Allah moga kita sntiasa dipermudhkn

      Delete
  5. Mmg best klau dpt join geng israh ni..pernah join sblm ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestkn jm.. Indhnya kalau sntiasa dpt mhdirkn diri

      Delete
  6. Wkmsalam.
    Alhamdulillah. Dapat menghadirkan diri dlm majlis ilmu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah Wp masih terpilih oleh Allah hadirkan diri mnimba ilmunya

      Delete
  7. Alhamdulillah... Makin banyak ilmu dikongsi, makin berkat ilmu itu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah kak sha, Insha Allah selagi mampu berkongsi Ilmu Allah

      Delete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^