Thursday, November 24, 2016

Video Call Mengunakan Applikasi Whatsapp

video call whatpass
assalamualaikum
Hai..!!

Ketinggalan sungguh Unni ni, baru tahu whatapss boleh Video Call..Nampak tak Unni memang jarang pegang HP, Huhuhuhu. Makin canggih dunia sekarang. Mula dulu zaman Unni study 2009 whatapss maybe tak popular lagi, Kami kat class pun mana ada guna whatapps. Kalau kerja berkumpulan harap group kat FB jak dan sms. Dari hanya boleh text update boleh call then update lagi video call!! Terbaik la.

HANDPHONE WHATSAPP

Keluar macam ini rupanya sebelum ni ada button voice call tu jak!! Kebaruan sungguh. Ok la kan lepas ni boleh guna satu aplikasi jak, voice call, video call then text. Sebab setahu Unni whatsapp merupakan applikasi utama sekarang.

VIDEO CALL WHATSAPP

Hihiii.. Test line sikit power ke tak video call whatspss ni, cam ok nampak clear sangat!! Tapi guna wifi kan, kalau guna data tak tau pulak!! Kalau whatsapp kamu tak ada vidoe call tu sila la update kat Playstore ya!! Manfaat kan teknologi yang ada selagi kearah kebaikkan.

Sekian.

UNNI ANJE

Share:

12 comments:

  1. hah... senang kan leh tgk face to face

    ReplyDelete
  2. Belum pernah cuba video call whatapps ni sis...tapi klu clear,boleh lah guna..penting utk yg pjj mcm kakak ni.. hehe

    ReplyDelete
  3. klau wifi ok kot. kalau data kadang freeze kat situ --'

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la pasal mek, kalau data power ok jgk kot

      Delete
  4. whatsapp punya video call tak boleh lawan lagi dgn hangout dgn wechat.. maybe masih baru lagi tu kan.. kita kena tggu next update.. agak slow sikit buffering video dia compare hangout dgn wechat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya ke?? hahahah fail sikit bab mcm ni

      Delete
  5. selalu sgt muke beku...hehehe

    nk menand sesuatu.. jom teka..
    http://talktocayunkpinky.blogspot.my/2016/11/barang-rare-untuk-kepink.html

    ReplyDelete
  6. senang sikit bila whatsapp pun dah boleh video call..hehhe

    ReplyDelete
  7. Tak pernah cuba lagilah, Unni.

    Masa akak belajar dulu lagilah, Dik. Bolehlah you all kata macam zaman batu ^_^ Semua pun takda. Internet sendu masa tu. Harapkan kad public phone lagi tau. Handphone pun bagak-bagak belaka ^_^

    ReplyDelete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^