Monday, December 5, 2016

, ,

#FoodWritingChallenge ~ Day 1 Quick And Easy Breakfast Ideas

#FoodWritingChallenge  ~ Day 1 Quick And Easy Breakfast Ideas


Assalamualaikum,

Welcome to first day #FoodWritingChallenge. Untuk day 1 adalah Quick and easy breakfast ideas. Hahahahaaha, so paling simple Unni sediakan!! Barang-barang terpakai dalam peti sejuk. Resepi ni Unni namakan Nasi Goreng Campak-campak !!! Iya la goreng nasi then campak jak apa yang patut!!

#FoodWritingChallenge  ~ Day 1 Quick And Easy Breakfast Ideas

Bahan-bahan wajib nasi dan barang-barang terpakai kat peti sejuk!! so ini la hasilanya, sambil tu clear juga peti sejuk tu dengan makanan yang entah bilalah nak masak !!! da la tuan dia memang pemalas nak masak. Bagi Unni mudah dan cepat je buat sebab main campak-campak je apa yang patut !!! Hahahahaha, dasar pemalas macam ni la, tapi hasilnya lumayan tau.

#FoodWritingChallenge  ~ Day 1 Quick And Easy Breakfast Ideas
Tara ini la dia Nasi Goreng Campak-campak !!! Boleh tahan juga Unni masak ni .. Hahahahah boleh tak puji diri sendiri??

Ok tak resepi ni?? apa pun kalau da lapar memang semua sedap !! Unni memang suka makan nasi goring pagi-pagi tapi sebelum ni memang beli jak la, hahahaha.. Jum sapa-sapa lagi nak jadi geng  #FoodWritingChallenge dipersilakan !! Sebelum tu wajib la terjah Blog Busyra !!

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Share:

6 comments:

  1. sedapnya unni... berselera pagi2 makan. btw tq syg mention blog busyra. tak sabar nak tunggu entri sterusnya dri unni. <3

    ReplyDelete
  2. Sedapnya nasi goreng Unni, sure pedas tu..hahaha tak bleh tahan tu pakai brg terpakai,,hahahaha kelakar je Unni ni... Mai stiap pagi beli nasik lemak je, hahah,tak sihat langsung diet.

    ReplyDelete
  3. Nasi goreng campak campak ala cik unni. 😅

    Campak je cili lebih lebih bagi pedas.

    Baru berapi mulut kita makan. Hehe. Pedas

    ğŸŽ‰ğŸŽ‡ Jemput singgah blog mazni & komen. Komen terbaik akan memenangi RM50 setiap bulan ğŸŽ‘ğŸŽ

    ReplyDelete
  4. comel ny nama resepi =D haha
    tp series nmpk sedap tau !
    ALL THE BEST 7 Days Food writing challenge! =D

    ReplyDelete
  5. nampak macam best juga tu.. nyum..nyum..nyum

    ReplyDelete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^