Friday, December 2, 2016

, , ,

Sabah Tea Kundasang, Ranau

Sabah Tea  Kundasang, Ranau |



Sabah Tea  Kundasang, Ranau

Sabah Tea Kundasang, Ranau, merupakan salah satu tempat yang menarik perhatian para pelancong ke Sabah. Sabah Tea Kundasang, Ranau sekali pandang Tea tu macam Cameron. Dalam post Unni WW #5 kat SINI, so hari ni Unni share pasal Sabah Tea Garden ni.

Sabah Tea  Kundasang, Ranau
Ladang Tea Sabah terletak di Kampung Nalapak Daerah Ranau, kira-kira 120KM dari Kota Kinabalu. Lokasi selepas persimpangan Hot Spring Poring ( akan Unni share ). Terletak pada ketinggian 2 272 kaki dari aras laut dengan keluasan sebesar 6 200 ekar. Merupakan satu-satunya Ladang Tea Organik di Kepulauan Borneo.

TEA GARDEN


Sabah Tea  Kundasang, Ranau
Kami ada sekadar di bahagian luar kerana kaki tak mengizinkan kami untuk terus melangkah selepas mendaki Gunung Kinabalu. 

Sabah Tea  Kundasang, Ranau
Caj masuk adalah percuma tetapi kalau nak masuk kilang ada bayaran RM10/ person. Tapi kami tak masuk kilang just kat sini jak sebab masa tak megizinkan.

Kalau rajin boleh jalan-jalan kat sekitar ni, dilarang memetik. Kami pun tak jalan-jalan kat sini time ni kaki memang tak mampu melangkah, tapi Unni gagahkan kaki semata-mata nak ambil kenangan ..

Sabah Tea  Kundasang, Ranau
Tugu peringatan - Sabah Salute -A British Tribute

Sabah Tea  Kundasang, Ranau
Sabah Tea Love Teapot. Tempat ini kususnya buat pasangan yang hangat bercinta, letakkan kunci mangga kat teapot tu, mangga yang berbentuk Love, konon biar sampai akhir hayat. Unni pun tak tau.

Seterusnya kami menghabiskan senja di Sabah Tea Restorant & Tea Shop.

TEA SHOP

Sabah Tea  Kundasang, Ranau
Pintu masuk ke Tea Shop

Sabah Tea  Kundasang, Ranau
Sabah Tea  Kundasang, Ranau
Sabah Tea  Kundasang, Ranau
Sabah Tea  Kundasang, Ranau
Sabah Tea  Kundasang, Ranau
Sabah Tea  Kundasang, Ranau
Sabah Tea  Kundasang, Ranau
Penjualan Poskad pun ada.

Sabah Tea  Kundasang, Ranau
Kalau nak beli Mangga untuk kat Sabah Tea Pot

Sabah Tea  Kundasang, Ranau
 Beli ini Sabah Tea Misai Kucing.

Sabah Tea  Kundasang, Ranau
Kaunter pembayaran.

TEA RESTORANT


Sabah Tea  Kundasang, Ranau
Habiskan senja di sini sambil menikmati hidang Tea Organik.

Sabah Tea  Kundasang, Ranau
Sabah Tea  Kundasang, Ranau
Sabah Tea  Kundasang, Ranau
Kaunter sebelah pintu masuk Tea Shop.

Sabah Tea  Kundasang, Ranau
Scone Green Tea

Sabah Tea  Kundasang, Ranau
Makan style Om Putih.. hahahah


Sabah Tea  Kundasang, Ranau
Sabah Tea Original set by scone Green Tea

Sabah Tea  Kundasang, Ranau
Yang Unni suggest kamu kalau Order kat sini, sebab yang ni memang the best kat sini sama ada sejuk atau panas, depends cita rasa masing-masing. Teh Tarik Nalapak.

Sabah Tea  Kundasang, Ranau
Sunset tiba!!

Sabah Tea  Kundasang, Ranau
View senja kat sini.

Sabah Tea  Kundasang, Ranau
Hiasan Google

Menarik tak ?? Hihihihi, jangan lupa jadikan destinasi Sabah Tea  Kundasang, Ranau sebagai destinasi pilihan anda kalau datang Sabah!! sebenarnya kalau rajin jalan-jalan area sini banyak lagi tempat yang menarik macam Long-House seperti gambar kat atas, tapi kaki time pi sini tak mampu nak melangkah da. Happy Travel 💗

Sekian.









Share:

13 comments:

  1. wah cantiknya. bestnya. mesti sejukkan? tak pernah pergi Sabah/Sarawak huhu.

    ReplyDelete
  2. wah macam best ni..inshaAllah bulan januari nanti akak nak ke kundasang, mungkin boleh ke sini juga jika berkesempatan

    ReplyDelete
  3. cantik ye view, subhanallah..pernah rs sabah tea, adik ipar yg beli

    ReplyDelete
  4. Wah.. cantiknya. ingatkan cameron je ada camni

    ReplyDelete
  5. Hahaha sempat lagi bergambar pegang mangga kaler pink. mai rasa tu sekadar tarikan pelancong mcm kat penang dah buat.

    Apapun jelesnya tengok unni minum2 sambil menikmati langit yg indah....nak jugaa....

    ReplyDelete
  6. Bestnya dapat pergi kundasang. Cantik je ladang teh tu 😍😍

    Senuanya nampak hijau. Cuaca pun sejuk

    ⛔⛔ Jemput singgah blog mazni & komen. Komen terbaik akan memenangi RM50 setiap bulan ⛔⛔

    ReplyDelete
  7. hari tue sempat sampai Kundasang jer. Kena repeat lg nie nampkanya.

    ReplyDelete
  8. busyra belum pernah sampai ke sabah. kesian kan! haha. dulu masa akak kerja sana, tak sempat nak pergi sebab busyra tngah study. ni bila nak ke sana, akak pulak dah pindah ke sini. huhu. btw bestnyaa tngok smua gmbar unni..

    ReplyDelete
  9. Wah bestnya kat Sabah..byk tempat2 menarik kat sana..Bila la dapat peluang dan ada rezeki nak g Sabah..

    ReplyDelete
  10. best ! mek dah mark tempat kene visit. tp bile duk kira kira tu kan, memang kene stay ranau tak bleh stay KK sbb bnyk visit belah kundasang and ranau

    ReplyDelete
  11. Bestnya....akak tak pernah.lagi pergi sini...

    ReplyDelete
  12. Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

    ReplyDelete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^