Monday, February 20, 2017

Mohon Bantuan, Saya Nak Jelajah Penang



Assalamualaikum,

Allahamdulilah hari ni diberi peluang dating bersama Blog.. Benda wajib Unni  akan buat adalah singgah kat blog kamu semua, maklumlah 2017 ni memang hidup dalam kesibukan dunia In Sha Allah akan menuju ke Akhirat..

Sebenarnya Unni nak minta bantuan, buat para blogger yang tahu tentang Penang?? In Sha Allah awal bulan nanti unni dan sorang sahabat nak jelajah ke Pulau Mutiara itu. Pada mulanya kami bertiga, tapi last minute setelah Flight, kereta sewa dan hotel da tempah seorang kawan tarik diri!! da la dia je ada lesen kereta!!Hahahahaha

Namun di tabah kan hati, so kami berdua tetap nk teruskan. Lagipun semua da bayar just kereta sewa kena cancle la.. So Unni nak mohon bantuan tentang Peta perjalanan yang memudahkan kami naik bas or uber or teksi..


Tarikh : 2-5 Mac 2017

Day 1 ( 2 Mac ) : bermalam kat Bukit Feringgi
Day 2 - 3 ( 3-5 Mac ) : Georgtown

Ada Sapa-sapa tak blh tolong bagitahu kat mana kami nak mula?? sebab senarai tempat-tempat Unni da list, x sure la sempat ke x then kalau ada tempat Unni x list lagi bagitahu yer.. Hahahahahah

Tempat-tempat yang ingin di lawati

1.  Muzium Mainan 
2. Bukit Bendera
3. wonderfood museum
4. Street Art Penang
5. Majid Kapitan Keling
6. Dharmikarama Burmese Temple
7. Taman Botani Penang
8. Taman Rempah Tropika
9. Kilang Batik Penang
10. Rumah P.Ramlee
11. Muzium Pinang Peranakan
12. Muzium Perang
13. Muzium Kamera
14. Penang Time Tunnel
15.Rumah Agam Cheong Fatt Tze
16. Fort Cornwallis
17. Tman Rama-rama
18. Saanen Dairy Goart Farm
19. Made In penang Interactive Museum
20.Amxing World Studio
21. 3D trick Art Museum
22. Adventure Zone
23.Lebuh Queen
24. Tropical Fruit Farm

Tak sure la kalau ada tempat yang lagi menarik Unni ter miss.Carian Unni kat Google x berapa nk membantu 😭😭 Sapa-sapa blh tolong meh la Komen atau.. 

Whatapps : 010-2126533
Facebook : Fitri Al-Fayydha

Thank Alls..
Coretan Hati

Share:

12 comments:

  1. saya rasa unni naik saja bas rapid penang. tapi kena top up kad touch n go dulu bg mudahkan urusan. stesen bas ni sebelah jeti feri (200 meter) je (kat pulau dan juga butterworth).

    kat situ ada info ke mana unni nak pergi dan siap nombor bas sekali. insya allah tak sesat. sebab bas rapid ni pusing2 kat area tu juga. kalau bimbang, sebelum naik tu minta driver turunkan kat lokasi yang nak dituju.


    p/s sy buat benda yg sama ms mula2 dtg penang sorg2

    ReplyDelete
  2. Naik je bas rapid Penang, semua tempat tu bas boleh sampai,
    kalau dalam bandar naik bas free pusing lah berapa kali pun xpe, tanyalah orang pernah duk penang berkurun lamanya.

    ReplyDelete


  3. Murni suggest unni naik bus tanpa bumbung kalau kat pulau..Hop off Hop On (hoho) dia ada 2 trip..trip beach & trip city..dan boleh berhenti mana2 tempat yang unni nak..boleh rujuk entry murni
    1. https://murnialysa.blogspot.com/2015/11/review-fam-trip-fun-ride-penang-hop-on.html
    2. https://murnialysa.blogspot.com/2016/12/dark-mansion-penang-first-3d-glow-in.html
    3. https://murnialysa.blogspot.com/2016/10/review-5d-interactive-world-tempat.html

    ReplyDelete
  4. Selamat menjelajah Penang Unni.
    Pakcik bukan orang Penang, tak dapatlah nak tolong.

    ReplyDelete
  5. Selamat menjelajah Penang Unni. Kalau ada rezeki bolehlah kita jumpa :)

    ReplyDelete
  6. Semoga dipermudah segala urusan. Maaf tak dapat bantu. Tak mahir selok belok PP 😊

    ReplyDelete
  7. bbestnya nak travel.. smoga perjalanan unni penuh bermakna. busyra tak dpt nak tolong sbb tak tau sangat pasal penang, even orang utara sendiri. hehe

    ReplyDelete
  8. selamat bercuti ke penang..isyaAllah xsesat n selamat hati2 jaga diri

    ReplyDelete
  9. Kak Sue tak mahir sangat kat Penang walau pernah pergi..belum habis pusing pun lagi..Kak Sue doakan dipermudahkan urusan ya..Selamat bercuti..

    ReplyDelete
  10. selamat bercuti di penang. have fun

    ReplyDelete
  11. wah ! pnjg ny list lawatan =D Uni ke penang ?? Ju ke kl tp bulan 4 nnti, happy holiday tau =D bhati2 wlu d mna berada. Insyallah pasti ada yg mbntu utk pjlnn uni nnti mnerusi entry ni.. amin

    ReplyDelete
  12. selamat bercuti ke penang unni.. ciktie nak tolong pun ciktie bukan orang sana

    ReplyDelete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^