SUNSHINE BLOGGER AWARD - MELLYA CRAYOLA

by - Thursday, March 16, 2017

﷽‎


Assalamualaikum,

Allahmdulilah hari ini diberi peluang untuk jawab soalan Mellya Crayola pula selepas semalam bejaya menjawab soalan kak shikin kat SINI.. Thaks Mellya tag Unni. Award ni di namakan '' Blogger award hello Sunshine'' dengan soalan-soalan yang power dari Mellya.

Here are the RULES :
  1. Thank the person (s) who nominated you in a blog post back to their blog.
  2. Answer the 11 question sent by the person who nominated you.
  3. Nominate 11 new blogs to receive the award and write then 11 new questions.
  4. list the rules and displya the Sushine Blogger Award Logo on your post and/or on your blog.
So soalan dari Mellya

1. What would you do if you had one million ringgit
Benda pertama Unni buat adalah selesaikan semua hutang-hutang yang ada, then nak bawa Mak Unni ke Mekah dan upah haji buat Ayah. Then jika ada balance, of course nak travel.. hahahaha

2. What would your ideal day be like
No idea for this question!!! hahahahahahaha.

3. Your best memory
Memori terindah, mengenali sahabat-sabahat yang sentiasa membawa Unni dekat dengan Allah.

4. Would you rather visit the past or the future (of your own life)
Unni sebenarnya tak suka tentang masa lalu Unni dan kalau boleh tak nak kenang langsung tapi kerana masa lalu la Unni jadi macam ini sekarang, masa lalu di jadikan teladan, dan tiap-tiap hari akan berfikir tentang masa hadapan menjadikan ia lebih baik.

5. Favorite social media platform
Of couser blog dan instagram.

6. If you had the chance to meet an author or celebrity, who would you choose
Unni tak berapa minat celebrity tapi kalau pengarang ada sorang, jika di beri peluang in sha Allah.. Unni nak bertemu dengan Ustaz Hadi Fayydha seorang pengajang buku yang meceritakan tentang kisah benar dan mampu mengoncang jiwa pembaca. Tak pecaya meh la baca buku-buku karya beliau. Salah satu buku yang terkenal '' SEMUSIN DI BARZAKH ''.

7. Do you prefer talking or texting?
Untuk soalan ni ada dua situasi yang berbeza.. if penting lebih suka talking tapi kalau biasa2 jak text je la..

8. How did you come up with the name for your blog?
Kayu Manis Semanis Hidupku.. nak tahu?? meh la baca SINI. hihihi

9. What is your advice for those trying to get into the world of blogging?
Teruskan menulis dan jangan berputus asa walaupun tak ada follow sebab semua blogger yang ada di dunia ini akan melalui satu fasa permulaan iaitu fasa tanpa folower. Berusaha, rajin dan jangan sombong!! dan paling penting support sesama blogger dan alwys positif!!!

10. Beyond blogging, what do you (as a job)?
Berkerja sepenuh masa sebagai Admin Acount.

11. If you could live in any country, which one would it be?
 Of couse kat Mekah. 

Yeah Allahmdulilah da jawab soalan Mellya, Now nak tag orang lagi sapa yang belum kena tag random je.. cia cia cia..


So soalan Unni

1. Who are you?
2. During the course of your life is the most embarrassing this ever happened?
3. You like travel? why?
4. state in Malaysia,a state where your don't go?
5. Which state cuisine that you like? ( unless your state)
6. Do you like your job now?
7. The most disappointing in your life? why?
8. Who is the first person you're looking for if your are in emergency?
9. What is the first thing, will do when you wake up?
10. If someone give your 10k. what do you do?
11 What you like about me? why?

Selamat Menjawab.. Sapa yang tak kena tag tu nak jawab silakan sebab Unni tag sapa yang nama muncul kat blog Unni..hihihihi..Thanks semua!!


You May Also Like

12 comments

  1. Baca semua tapi gambar profile tu menarik perhatian. bestnya pakai niqab. Tulislah kisah pakai niqab tu sis nk tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah masih dalam penulisan da draft.. skg ni baru kisah aku dan tudung labuh tersiar.. Allahamdulilah best sgt dapat pakai, tapi istiqamah dan kekuatan harus mjadi pdorong utama

      Delete
  2. betul sis jangan give up dalam berblogging. perlahan-lahan maju ke depan InsyaAllah.
    thanks sis sudi jawab hihihi Insya Allah nanti Mellya jawab soalan sis pula :D

    ReplyDelete
  3. Wow, mesti masa SPM Unni dapat A dalam akaun.. =)

    ReplyDelete
  4. Akak setuju dengan Unni. Teruskan blogging walau apa pun. Yang best blogging sebab blog boleh dianggap diari juga. Kadang2 baca blog sendiri. Hihi.

    Masih tak baca buku Semusim di Barzakh. Nanti akak cari. Nak baca juga. Ramai kata buku tu best.

    ReplyDelete
  5. CCL DItag ..heheh stay tune ok ..ccl akn jawab

    ReplyDelete
  6. ok done jawab ya http://msvelentine.blogspot.my/2017/03/sunshine-blogger-award-unni-anje.html..tq taq harap jawapan memuaskan hati unni

    ReplyDelete
  7. tq unni tag kak ekin.. kena fikir dulu nak jawab.. BI punya soalan aduhhh akak lemah hahahha... lawanya berniqab.. teringin gak nak berniqab tapi rasa diri belum layak lagi...

    ReplyDelete
  8. Hai unnianje .. CCL dtg hantar jawapan
    http://cikcappuccinolatte.blogspot.my/2017/03/the-sunshine-blogger-awards-tagged-by.html

    ReplyDelete
  9. Thanks tag syed! hehehe kena tunggu ada idea datang baru boleh buat ni huhuhu.

    ReplyDelete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^

Marhaban Ya Ramadhan

S Pink Premium Pointer