Wednesday, March 15, 2017

THE SUNSHINE BLOGGER AWARD : SHIKIN RAZALI


THE SUNSHINE BLOGGER AWARD : SHIKIN RAZALI

Assalamualaikum,

Allahmdulillah dapat tag dari Kak Shikin seminggu yang lalu award yang bertajuk ''The Sunshine Blogger Award'', hari ni baru teringat nak jawap.hihihi, maafkan hamba kak. Kita kena tag in english but nak jawab dalam malay boleh tak?? takut nanti jawab english hura hara jadi nya.. hihihii.

So jum tengok rules :
  1. Thank the person (s) who nominated you in a blog post back to their blog.
  2. Answer the 11 question sent by the person who nominated you.
  3. Nominate 11 new blogs to receive the award and write then 11 new questions.
  4. list the rules and displya the Sushine Blogger Award Logo on your post and/or on your blog.
Ok 11 soalan dari Kak Shikin

1) Five words to describe of yourself.
Malas, peramah, cerewet, berdikari and single ( cia cia cia )

2) What is the best thing happen into your life?
‎Buat masa ini yang terbaik adalah Unni di beri hidayah dan kekuatan untuk berpurdah.. Allahmdulillah dengan izin Allah.

3) Between vegetables and pasta, which one that you prefer to eat? And why?
Of course la vegetables, sebab sedap!! hahahahah, lagipun baik untuk kesihatan. Pasta?? Unni ni cerewet dalam pemilihan makanan so x berapa suka makanan pelbagai rupa sangat.

4) What is the worst food that you had ate?
Makanan paling teruk?? ayam kampung dan durian!! tengok pun boleh muntah, durian pernah try makan memang sangat-sangat teruk walaupun orang kata '' Ruginya jadi manusia tak makan durian ' tapi memang teruk rasanya!! wkwkwkwkwkw

5) Who is your idol and why u choose he / she?
Wah bab idola ni ramai, but paling idola Fatimah Az-Zahra RA. why?? kerana Fatimah merupakan ketua bidadari syurga dan Unni nak jadi pengikut dia, Purdah juga merupakan pakain Fatimah RA.

6) Which interesting issue that you love to read into newspaper?
Isu tak tahu la sebab tak penah pun baca paper.. hihihihi, Unni kan malas!!

7) What is your first downloaded apps into your gadget?
Apps pertama?? rasa wechat kot, dulu-dulu la.. tapi tak sure sangat la.. hihihihi

8) Can you roll up your tongue?
Sangat-sangat dan sangat tak boleh!! Nk sebut R dan S pun kadang tak betul inikan nk gulung lidah!! hahahahaha.

9) When you got your driving licence?
Memang tak da la, kalau motor iya la!! hihihihihi

10) Do you remember your friend's name which is sat by your side into the class? 
Mestilah ingat.. last year alam persekolahan ( form 5 ) belah kanan Asmiati Agus belah kiri Suzanna Imran. Full name tahu!!

11) Which one that you using : Maxis / Celcom / Digi / U-Mobile / Tunetalk / XOX / Redtone Mobile / Others (mentions it)
Setiasa bersamamu di mana jua!!! Digi ...

Ok selesai jawab 11 Soalan kak Shikin... Allahamdulilah so now my turn!!! Soalan simple mimple je..

So unni nak tag Random je..

Shikin Razali | Jun Zie | Mayy Jie | Noor Akma | El Darwena | Cik La | Kak Sha | Anum Abdullah | Ana Suhana | Siqah Iqa | Mama Jue | Ucing Kadayan | Nurfaezah Abdullah |

Soalan Unni!!! Maaf sapa terjadi mangsa tu yer..

1. Who are you?
2. During the course of your life is the most embarrassing this ever happened?
3. You like travel? why?
4. state in Malaysia,a state where your don't go?
5. Which state cuisine that you like? ( unless your state)
6. Do you like your job now?
7. The most disappointing in your life? why?
8. Who is the first person you're looking for if your are in emergency?
9. What is the first thing, will do when you wake up?
10. If someone give your 10k. what do you do?
11 What you like about me? why?

Good luck all, maaf jika english lintang pukang!!! Thank you, ambil bunga tuk kamu semua 🌹🌷🌺.


Coretan



14 comments:

  1. ye ke Unni malas. kak ana tgk rajin jer Unni ni. 😘

    kak ana peminat no 1 durian. apa2 berkaitan durian kak ana makan. cnedol durian, kek durian, cream pfuu durian, aiskrim durian semualah. hehe

    ReplyDelete
  2. I wonder who first started buat yg award challenge ne heheh..

    ReplyDelete
  3. Hihi alahai, tak dapatlah akak nak hidangkan awak nasi durian atau patin tempoyak, sebab hubby akak memang ada kebun durian... Alhamdulillah kerana awak diberi hidayah oleh Allah untuk berpurdah, so kena sentiasa beristiqomah yea.. Hihi kalau awak nie pemalas, takdelah awak nak menjawab soalan akak nie, kan... Kira rajin la tue.. anyway terima kasih tau sebab sudi jawab soalan akak.. pandai awak yea tag nama akak balik, hihi Insha Allah akak akan jawab as soon as possible, so wait for it..

    ReplyDelete
  4. CCL pub ada ditag semalam ..tapi belum bekesempatan nak menjawab . InsyaAllah malam nanti.hehe

    ReplyDelete
  5. CCL pub ada ditag semalam ..tapi belum bekesempatan nak menjawab . InsyaAllah malam nanti.hehe

    ReplyDelete
  6. Wkmsalam.
    Ish ish rugilah Unni tak makan ayam kampung dan durian.

    ReplyDelete
  7. alamak dah terkena tag.. fuhhh tunggu masa mama try jawab ya sayang..

    ReplyDelete
  8. oo..memang tak makan buah durian ya

    ReplyDelete
  9. hehe.ucing kena lagi..terima kasih tag ucing..(^_^)insa allah nanti jawab..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok Ucing sudah jawab 11 soalan dari awak..

      http://ucingkadayan.blogspot.com/2017/03/11-soalan-dari-blogger-unnianje.html

      Delete
  10. Assalamualaikum Unni, akak dah jawab soalan awak.. Check it out..

    http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/03/the-sunshine-blogger-award-by-unni-anje.html

    ReplyDelete
  11. Tengggggs tag mai, japgi mai jawab ok, bM je,malas nak pikir ayat english,hahah.

    ReplyDelete
  12. hai unni...aku dah jawab soalan kau.Jom baca :

    http://anumabdullah93.blogspot.my/2017/03/the-sunshine-blogger-award-thanks-to_15.html

    ReplyDelete
  13. Makk ini tag ketiga sunshine award ju dapat hahaha. satu pun belum post dr sis shikin & sis fuzy masi dalam draft, ju jawab full english keno masi tgendala =D ju cuba untuk slesaikan scpt mgkin ! =D

    ReplyDelete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^