Saturday, April 15, 2017

Signal Hill Observatory Tower Bukit Bendera Kota Kinabalu

﷽‎ 

Signal Hill Observatory Tower Bukit Bendera Kota Kinabalu

Assalamualaikum,

Dalam kembara A day To Remember, Kami sempat datang kesini. Ini merupakam destinasi wajib untuk kamu datang if ke Sabah sebab lokasi memang di Pusat Bandar just drive naik Bukit Bendera ( ikut je sign about ) Jangan risau datang KK tak kan sesat, ikut sign about In Shaa Allah kamu ke jalan yang benar.. HIHIHIHI

Signal Hill Observatory Tower Bukit Bendera Kota Kinabalu
last sebelum kembali ke Tawau, Unni bersama kak Muli and Husband sempat melawat Signal Hill di Bukit Bendera Kota Kinabalu.


Signal Hill Observatory Tower Bukit Bendera Kota Kinabalu
Signal Hill Observatory Tower Bukit Bendera Kota Kinabalu juga dikenali sebagai menara pemerhati bukit bendera sebab kat atas ni memang nampak View KK.. serius sangat indah lagi-lagi kalau datang sebelah petang, tapi time ni kami datang awal pagi.

Signal Hill Observatory Tower Bukit Bendera Kota Kinabalu
Signal Hill Observatory Tower Bukit Bendera Kota Kinabalu
Kat atas ni ada disediakan tempat makan dan kedai runcit.. Nak lepak kat luar tu sambil tengok pemandagan pun boleh jak.

Signal Hill Observatory Tower Bukit Bendera Kota Kinabalu
 Maaf lah ada gayat sedikit kat sini.. demi sekeping gambar tabahkan hati.. Kenangan la kata kan..

Signal Hill Observatory Tower Bukit Bendera Kota Kinabalu
Signal Hill Observatory Tower Bukit Bendera Kota Kinabalu
Signal Hill Observatory Tower Bukit Bendera Kota Kinabalu
Macam ni la View pada awal pagi... Tetap lawa, kalau sebelah petang lagi mesti kamu nak duduk je kat atas ni, tak pulang pun tak pe..hihihihi, kot la..

Tapi tak silap Unni mana-mana negeri pun mesti ada Bukit Bendera kan ( tempat boleh nampak view satu bandar ).. Setiap Tempat mesti mempunyai keistimewaan tersendiri..

Sekian..

Jelajah Borneo Sabah baca kat SINI.

5 comments:

  1. teringin nak pergi sabah,doakan sis irda sampai sabah suatu hari nanti ya..insyaALLAH ..AMIN

    ReplyDelete
  2. seronok nye tempat ni.. tp jao la pulak.. hurmm..

    ReplyDelete
  3. Time kocik pernah lalu di Signal Hill. Sekarang ni, tengok dari bawah ja 😂

    ReplyDelete
  4. Buat kalian ada yang BARU nih sayangi GEDGET kalian yaaa:) banyak INFORMASI yang bakal kalian tau dengan lihat link-link ini langsung saja yuuu:)
    http://zapplerepair.com/iPhone-6-lcd-ada-bayangan-hitam-diganti-baru-juga-sama.html

    ReplyDelete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^