Thursday, April 6, 2017

Toturial : Focus N Filter Combine PicsArt

﷽‎


Assalamualaikum,

Hahahahahaha, unni x boleh move on bila semalam orang sibuk post Focus N filter then ada gambar.. Kalau semalam Unni just post pasal Focus N Filter : Name Art kat SINI. Hari ni Unni ajar toturial macam mana nak buat Focus N Filter : Picture and Name art pula yer..

Maaf ni asil Uji kaji sendiri sebab Unni tak jumpa pun toturial kat facebook yang orang-orang sebutkan tu 😭😭

Ok pengguna IOS dan Andoriat sama je..

Step 1 :

Download dua Applikasi ni



Step 2 :

Buka Applikasi PicsArt > Pilih gambar > Magic > Rainbow > Save


Step 3 :

Buka Applikasi Focus N Filter > Then Pilih Background > Save

Note : Wajib masukkan text dulu taip la apa pun then pilih BG IMAGE yang kamu nak kan. lepas tu pindahkan text yang kamu masuk kemana-mana jak janji hilang dari pandangan then save


Step 3 :

Buka Applikasi PicsArt  semula > Masukkan Background yang kamu pilih tadi > Add Gambar kamu > Save


1. Masukkan gambar yang di edit.
2. Gunakan Erase untuk padam petak gambar ( ikut la kretiviti )
3. Then siap Apply ( save )

Step 4 :

Masuk Applikasi Focus N Filter semula > Masukkan Text anda > Pilih BG GALLERY kamu > Save


Yeahhh da siap.. senang je semalaman Unni duduk kaji benda ni nampak hastag orang je Focus N filter dan PicsArt so Allahamdulilah Ujikaji berjaya walapun x cantik. Hahahahahah.

Ok selamat mencuba 💋

Share:

23 comments:

  1. Nampak senang...nanti la akak cuba buat..storage penuh ni

    ReplyDelete
  2. Ramai betul main app ni hihi.

    Bagus unni buatkan tutorial. 😊

    ReplyDelete
  3. Hihi bleh la akak buat malam karang.. =) skrg nie mmg jadi tular jap..

    ReplyDelete
  4. akk mmg suka picsart ni. macam2 leh edit. hee

    ReplyDelete
  5. Jasmi nak buat tutorial jugak lah. Ramai kawan2 indonesia dok tny mcm mana nak buat

    ReplyDelete
  6. Ohhhhh!! macamtu rupanya hahahah puas fikir macam mana nak bagi gambar tu jadi rainbow juga. rupanya guna picsart juga. thanks berkongsi!

    ReplyDelete
  7. Terbaik.. terima kasih.. kena cuba ni

    ReplyDelete
  8. wah wah wah dah ada tutorial nampaknya. tahniah Unni. =)

    ReplyDelete
  9. wah!! blog guna utk editing blog sekali ni.... makin lawa la header lepas ni hehe

    ReplyDelete
  10. Trending btl bnda ni d insta kan uni��

    ReplyDelete
  11. cantiknyaaa. mcm ni rupanya buat ye. hehe. tp kena install dua2 ye baru boleh.. btw tq unni sbb sudi share. :)

    ReplyDelete
  12. cantiknyaaa. mcm ni rupanya buat ye. hehe. tp kena install dua2 ye baru boleh.. btw tq unni sbb sudi share. :)

    ReplyDelete
  13. Yelah UA ....benda ni mcm tgh viral je kat FB hihi...
    Terima kasih dengan perkongsiannya UA

    ReplyDelete
  14. Belum terjebak lagi dengan apps ni XD

    ReplyDelete
  15. Oooo.mcm ni bah pula...
    Nnt la try...
    Tapi byk la pula step step nya...
    Apapun, tq unni, sharing this.

    ReplyDelete
  16. Salam singgah sini dik....akak pun terjebak dengan benda ni...

    ReplyDelete
  17. Banyak dah buat sampai full memori hp akak...hihi

    ReplyDelete
  18. apps yang banyak orang gunakan.(^_^)

    ReplyDelete
  19. Kak ekin taw cara dah tapi piscart yang magic tu probelm asyik keluar something wrong sakit hati hahahahaha

    ReplyDelete
  20. Buat kalian ada yang BARU nih sayangi GEDGET kalian yaaa:) banyak INFORMASI yang bakal kalian tau dengan lihat link-link ini langsung saja yuuu:)
    http://zapplerepair.com/iPhone-6S-masalah-lcd-display-kadang-mau-muncul-kadang-engga.html

    ReplyDelete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^

Marhaban Ya Ramadhan