Tumbuhan Di Gunung Kinabalu

by - Sunday, April 16, 2017


Assalamualaikum..

Semalam Unni tengah mengemas kini fail-fail kat laptop, atur susun gambar-gambar travel bia senang nk buat entry nanti.. Lepas tu time susun-susun gambar hiking last year, gambar-gambar tumbuhan kat Gunung Kinabalu ni menarik perhatian Unni.

Boleh baca kat sini pengalaman mendaki gunung kinabalu Unni
  1. Day 1 : Part 1 ~ Pengalaman Mendaki Gunung Kinabalu
  2. Day 2 : Part 2 ~ Pengalaman mendaki Gunung Kinabalu
Setahu Unni kat atas ni batu jak tak, namanya juga gunung!! Hidup kat atas batu ka?? Wallahualam sebab Unni tak abis kaji la.. Mybe kamu-kamu tahu spesis Tumbuhan ni.


Tumbuhan Di Gunung Kinabalu
Tumbuhan Di Gunung Kinabalu
Tumbuhan Di Gunung Kinabalu
Tumbuhan Di Gunung Kinabalu
Tumbuhan Di Gunung Kinabalu
Tumbuhan Di Gunung Kinabalu
Tumbuhan Di Gunung Kinabalu
Tumbuhan Di Gunung Kinabalu
Tumbuhan Di Gunung Kinabalu
Tumbuhan Di Gunung Kinabalu
Tumbuhan Di Gunung Kinabalu

Ini jak koleksi yang Unni ada.. Semua tumbuhan ni dari 7.0KM hingga Puncak Kinabalu. Unik kan, ada yang berbunga ada yang tak, yang pasti tumbuh segar dan mekar.. Allahuakbar.

Salam Sayang : Unni Anje

You May Also Like

6 comments

  1. Subhanallah cantik dan uniknyaa tumbuhan kat atas tu.

    View gambar yang last tu memang superb sangaat.

    ReplyDelete
  2. Subhanallah indahnya ciptaan Allah...tq share unni, pandai amik gambar. Cantik!

    Suasana pun nyaman je kan atas gunung tu.

    ReplyDelete
  3. Cantik3.
    memang takde kat tempat2 biasa.
    indahnya flora ciptaan tuhan.

    ReplyDelete
  4. Sebab tumbuhan tu cantik, ada salah sorang pendaki group kami pi petik. Terus kami takut2kan dia 😂 "jangan cabut, nanti penunggu marah" kah!

    ReplyDelete
  5. Buat kalian ada yang BARU nih sayangi GEDGET kalian yaaa:) banyak INFORMASI yang bakal kalian tau dengan lihat link-link ini langsung saja yuuu:)
    http://zapplerepair.com/iPhone-6-lcd-ada-bayangan-hitam-diganti-baru-juga-sama.html

    ReplyDelete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^

Marhaban Ya Ramadhan

S Pink Premium Pointer