Wednesday, May 24, 2017

Al~kisah wujudnya Domain Unni Anje

﷽‎ 


Assalamualaikum,

22 May 2017 tercetus la domain Unni Anje Dot Com buat kali pertama sejak bergelar Blogger since 2014. Allahamdulilah pembelian hasil dunia review gitu. Seriouly Unni sangat-sangat teruja bila ada domain sendiri ni. Lain macam aura blogging yang hadir.

Hasil hasutan kuat dan pembakar semangat dari KomunitI Sabahan Blogger dan AFBdotcom akhirnya Unni pun cair dan terus melamar domain www.unnianje.com. Thanks semua kamu memang the best.

Ramai tanya Unni mana wujudnya nama Unni ni??

Dengan Slogan KAYU MANIS SEMANIS HIDUPKU boleh baca biodata Full Unni Anje kat SINI

Nama Unni ni wujud time Unni dok kat Hostel time form 4 & 5 then hingga la hari ini nama Unni sebagai gelaran. Kalau kamu-kamu penah duk hostel mesti tau kan, yang tua kena panggil kakak !! right ?? but me?? ohh TIDAK !!!!! bukan tak mengaku tua tapi Unni lebih selesa dengan pangilan nama sebab da angkap rakan seperjuagan di Hostel.

Oleh kerana zaman sekolah dulu minat gila-gila dengan movie korea, so Unni suruh dorang tukar panggilan kakak kepada Unni ... Unni dalam Bahasa korea bermaksud kakak, kalau kamu peminat korea mesti tau kan.. Hahahahaha so sampai la warden panggil Unni !! just orang-orang kampang dn family dekat jak panggil fitri. Lagipun Unni tak guna nama Fitri sebab ramai kata nama lelaki, kadang orang ingat lelaki tu yang sedih !!

Anje?? mana pulak wujudnya nama Anje ni kan!! Hahahahaha.. ni bukan gelaran dari orang tersayang ke apa ke. Nama Anje ni pun Unni juga.. Nama kat alam maya , tapi x maya sangat sebab da ramai sangat panggil kalau lepak dengan geng-geng alam maya dii kat luar nama ni jadi gelaran!!



Unni ada bermain satu aplikasi Webcam live iaitu CAMFROG dan singkatannya CF. CF ni mcm YM , platalk just versi Camfrog. Mesti kamu tau kan apa tu YM. Id pertama Unni main CF ni Babyanje !! hahaha so tu lekat nama Anje. Sebab orang hanya akan pangil kita dengan id pertama kita,.. Ada kesempatan Unni akan share pasal Camfrog ni.

Hahahahaha.. itu la kisahnya nama Unni Anje jadi pilihan hingga hari ini.. nak cari Unni kat mana aplikasi, fb ke wechat ke ig ke, just klik Unni Anje .. Just tu je Unni guna..

kamu-kamu pulak macam mana?? meh share link al-kisah nama kamu semua, Unni pun nak baca.


Share:

18 comments:

  1. Wah.. Dah ada domain sendiri. Tahniah. Semoga lebih bersemangat berkongsi ilmu di dunia blogging. Keep it up adik! ❤️❤️❤️

    ReplyDelete
  2. tahniah dik.. semoga terus success!

    ReplyDelete
  3. Ooooo, cenggitu pula,..
    Agak dah yg Unni ni mesti dari perkataan korea tu, cuma Anje tu ja ndak tau dtg dr mana....unni, kita serupa, selalu org ingat nama betul kak pip tu nama lelaki, hish.

    ReplyDelete
  4. tahniah sbb sudah ada domain sendiri.

    ReplyDelete
  5. hahha pengaruh kpop jugak la ni...unni..pastu yg laki kena panggil noona ke???kikiki

    btw tahniah unni dah ada domain sendiri..

    ReplyDelete
  6. tahniah.tersebar meluas lah ni (^_^).

    ReplyDelete
  7. alolooo comelll... hahahaha.. alahaaiii semua dah ada domain nih. tergugat pulak rasanya. hehe

    ReplyDelete
  8. tahniah unni dah ada dominan sndiri .. keep up blogging

    ReplyDelete
  9. Unni dak YM jugak ke? Oni dulu obses jugak dengan YM. CF je tak minat. Hihi. And... tahniah tau sebab ada domain sendiri. Macam terpanggil pulak nak buat domain.

    ReplyDelete
  10. Tahniah Unni Anje. Jom teruskan semangat berblog.

    ReplyDelete
  11. teruskan berblogging Unni. Sentiasa support dari belakang.

    ReplyDelete
  12. Full name akak pulak sentiasa menjadi isu sejak Dari sekolah lagi, itu yg wujudnya nama lulu, guru kelas tingkatan satu yang bagi nama lulu sehingga lah sebahagian family pun dah panggil nama itu

    ReplyDelete
  13. Tahniah Unni..patut la rasa mcm Korea tp tak pulak sedar yg Unni ke peminat KPop jugak..hehe

    ReplyDelete
  14. Tahniah unni.. dah ada domain sendiri.. lepas nie Insya'Allah sy lagi yg bakal menyusul hehe

    ReplyDelete
  15. Tahniah unni, bila lah nak tukar2 ni.. insyaAllah

    ReplyDelete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^