Wednesday, September 6, 2017

Lanafira.com Butik Muslimah Online

Lanafira.com Butik Muslimah Online | Assalamualaikum semua, sapa sini pengemar baju muslimah seperti jubah?? ada tak geng Unni ?? So unni ada berita baik buat semua terdapat sebuah butik online yang menjual pakaian muslimah. Butik menjual pakaian sesuai dengan tuntutan yang di syariatkan.

Lanafira merupakan sebuah butik online, Butik muslimah yang menjual pakaian muslimah trend terkini. Butik muslimah ini menampilkan tema sendiri TRENDY, AFFORDABLE, QUALITY.

TRENDY, AFFORDABLE, QUALITY
We are a passion-driven company with a mission to create stylish yet affordable clothing without comprising quality.

Our focus is on women and Muslimah clothing which includes long dress, baju kurung, jubah, tops, skirt, scarves and tudung.

Lanafira.com Butik Muslimah Online

Butik Muslimah ini menawarkan pelbagai jenis pakaian dan warna yang menarik.. Tambahan pulak butik muslimah online ini menampilkan reka bentuk pakaiaan yang mudah untuk di gayakan di mana sahaja ( mengikut syariat ).  Bagi wanita muslimah sememangnya pemilihan pakaian amat di utamakan bagi mejamin pakaian yang di pakai betul-betul menepati syariat , tapi dengan Lanafira tak usah ragu-ragu lagi ( walaupun model tidak mengayakan gaya muslimah ). Cara yang di gayakan oleh model bukan yang utama tapi jenis dan kualiti baju itu lebih utama.

Lanafira.com Butik Muslimah Online
Baju Melisa
Baju Melisa yang bestnya Mesra wuduk, boleh di gayakan di semua tempat seperti event ke dan sesuai juga buat para ibu-ibu yang myusuhkan anak. Saiz pula dari S hingga XL. Material pula tidak panas. Unni ni aysik menjeguk2 Lanafira.com ni sampai tak sedar masa, banyak sangat pilihan sampai nak semua ( seandainya biasa ).  Antara baju muslimah yang lain yang menjadi pujaan Unni adalah

Lanafira.com Butik Muslimah Online

Lanafira.com Butik Muslimah Online

Lawa kan... Harga pun semua mampu milik. Namun hanya mampu berhuhuhuhu bila kebayakan baju yang di ingikan SOLD OUT so tips nak shopping kat Butik Muslimah Online ni pastikan tiada istilah Nantilah, tunggulah sebab nanti melepas!! Kan diri sendiri yang rugi.

Ada beberapa tip yang kamu kena tahu jika ingin membeli butik online


  1. Pastikan kamu tidak membeli melalui laman web yang mencurigakan dan tidak berdaftar dengan SSM. 
  2. Sebelum membeli sila usul periksa.. Contohnya pastikan tengok review ka, tnya pengalaman orang yang sudah membeli ka.Lebih-lebih lagi yang angka 3. Baik tak payah beli.
  3. Elakkan membeli pakaian yang hanya memaparkan ukuran secara umum seperti saiz S, M, L, XL dan sebagainya tanpa ukuran terperinci. 
  4. Mengetahui Jenis Fabrik

Sebelum melakukan pembelian, anda perlu mengetahui jenis fabrik bagi pakaian tersebut kerana ia menentukan ciri-ciri seperti

  • Panas atau sejuk
  • Lembut atau kasar
  • Jarang atau tebal
  • Ketat atau longgar
  • Serap peluh atau tidak
  • Mudah berkedut atau tidak berkedut
  • Meregang atau tidak
  • Mudah dibasuh atau memerlukan penjagaan khas
  • Mudah koyak atau tahan lasak
  • Sensitif dengan kulit anda atau tidak
Maklumat ini penting kerana setiap pakaian hendaklah bersesuaian dengan fungsi seperti majlis yang ingin dihadiri dan sekiranya jenis fabrik tidak dinyatakan, anda hendaklah menghubungi pihak butik muslimah online bagi mendapatkan maklumat lanjut.

Bagaimana nak membeli pakaian di butik online Lanafira? 


  1. Pergi web www.lanafira.com
  2. Klik pakaian yang kamu ingikan
  3. Pilih saiz dan klik butang '' ADD TO CART''
  4. Terus buat bayaran dan isi maklumatkan yang diperlukan.
  5. Then tunggu barang sampai terus ke alamat kamu.
Kalau nak tahu sendiri kamu boleh la jengguk sendiri laman web Lanafira ni, di jamin sangat puas hati

Laman Web : www.lanafira.com
Instagram : Lanafiraofficial


11 comments:

  1. Dah usyar website butik lanafira ni..menariksss baju2 dia..fesyen2 terkini...

    ReplyDelete
  2. Rambang mata lah wanita2 seMalaysia melihat butik ni..huhu

    ReplyDelete
  3. Cantiknya baju melisa tu Unni. Kalau tau website ni awal2 mesti dah beli satu utk raya haji hari tu.

    ReplyDelete
  4. cantik-cantik colour and design dia..tiba-tiba rambang mata pulak tengok..

    ReplyDelete
  5. melissa dress tu cantik. pasni nak cari baju raya dah tau nak cari mana

    ReplyDelete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^