Friday, September 15, 2017

Resepi Coconut Shake Minuman Kegemaran

Resepi Coconut Shake Minuman Kegemaran | Coconut share merupakan minuman kegemaran. Mudah, ringkas dan sedap. tiap hujung minggu kat kampung mesti buat minuman ni. Berkrim lemak manis.. Perhhhgg lazatnya. Kelazatan sesuatu, sangat terasa bila buat dengan air tangan sendiri. Rasa pun sebati memang sesuai sangat dengan tekak unni even musim hujan dan demam. Kalau musim panas memang nyaman!!! Hahahahaha

Bahan-bahan pun mudah di dapati di mana jak. Bajet pun murah tak sampai pun sepuluh ringgit. Tapi tu la kelapa susah nak cari sebab tu if balik kg jak merasa buat coconut shake ni. Buah kelapa petik jak belakang umah. Lagi-lagi guna kelapa pandan. Nyummy memang buat orang craving !!!

Coconut Shake

Resepi Coconut Shake


Bahan-bahan
  1. 1 Biji Kelapa muda ( air dan isinya )
  2. 2 sudu Gula
  3. Ais Batu
  4. Aiskrim Vanila
Cara membuatnya
  1. Ambil isi kelapa dan airnya
  2. Masukkan isi kelapa, air kelapa, gula, 2 sudu aiskrim vanila dan ais batu kemudian blend kesemuanya sehingga sebati.
  3. Hidangkan di dalam gelas atau sebagainya kemudian letakkan 2 sudu aiskrim di atasnya.
  4. Siap .
Selamat Mencuba!!


11 comments:

  1. waw! sedapnya coconut shake tu.. meleleh air liur.. kehkehe

    ReplyDelete
  2. Nak sedap mcm dekat melaka make sure guna aiskrim vanilla walls.

    ReplyDelete
  3. Senang je buatnya kan...nk beli mahal xpuas minum...

    ReplyDelete
  4. Apa khabar unni anje. Selamat bercuti

    Selalu minum dan pernah buat sendiri

    lagi puas hati

    ReplyDelete
  5. Eeeiiii unni, bikin terliur kak pip ..adoi.. sedap eh.

    ReplyDelete
  6. Salam singgah sini dik...sedapnya...mau try buat juga ni..

    ReplyDelete
  7. Wah sendapnya dapat minum coconut shake masa hari panas

    ReplyDelete
  8. limpas yahh.. :-)..
    Coconut Shake nie.. pakai kelapa apa?
    kelapa pandan , kelapa biasa, atau kelapa Jiran..

    K.. manis artikel nie..

    ReplyDelete
  9. Hi, nice kan coconut shake :) #sabahanblogger

    ReplyDelete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^