Tuesday, September 5, 2017

Resepi Kek Aiskrim Yang Paling Mudah

Resepi Kek Aiskrim Yang Paling Mudah | Anda pengemar kek, aiskrim dan coklat? so wajib la mencuba resepi mudah ini. Tiga gabugan menjadi satu. Unni merupakan pengemar coklat so memang rugi la tak mecuba resepi ini. Resepi ini inspirasi dari facebook, maka jadi la Kek Aiskrim. Kek, coklat dan aiskrim gabungan yang sangat meletop, pastinya rasanya pun meletop.

Lagi kalau di musim panas kan mesti rasa tekak nak makan yang sejuk-sejuk jak. So resepi ini paling sesuai di jadikan hidangan musim panas. Kalau nak beli kek aiskrim, memang agak mahal so baik buat sendiri kan jimat dan puas hati. Nak buat pun tak ada la perlu tenaga dan bahan yang banyak hanya ready pack then gabungkan. Siap!! semudah ABC

Resepi Kek Aiskrim Yang Paling Mudah
Resepi Kek Aiskrim Yang Paling Mudah


Resepi Kek Aiskrim Yang Paling Mudah


Bahan-bahan
  1.  Aiskrim Vanila
  2. Oreo
  3. Wafer Cube
  4. Coklat Hershey's botol
Cara Membuanya
  1. Oreo di hancurkan ( isi di buang ) kemudian di masukkan dalam bekas dan ratakan.
  2. Aiskrim vanila di cairkan ( gaul sampai cair ) kemudian bila da cair masukkan wafel cube dan gaul sampai rata ( jangan hancurkan wafel )
  3. Masukkan kedalam bekas oreo tadi dan sejuk bekukan semalaman.
  4. Potong ikut suka 
  5. Siap untuk di hidangankan. Tambah coklat hershey's botol untuk menambah kesedapan coklat.
Senang saja sebenarnya.. Rasanya pun sedap, kawan-kawan unni siap request nak buatkan lagi. Bila Mood rajin datang apa pun boleh.

Selamat Mencuba!!


6 comments:

  1. Wauu nmpak sedapp..nice sharing resepi

    ReplyDelete
  2. Senangnya bahan-bahan dia, selalu makan macam tu jew tak pernah terpikir boleh buat kek aiskrim. Tq unnie untuk resepi kek ne

    ReplyDelete
  3. Nak try buat lahh..budak2 mesti suka kek ni..hehe

    ReplyDelete
  4. Sedapnya unni. Tak cukup satu kali makan ni. Kena makan 3-4 kali baru puas.

    ReplyDelete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^