Tuesday, September 26, 2017

Resepi Telur Asam Limau Spicy Masakan Paling Mudah

Resepi Telur Asam Limau Spicy Masakan Paling Mudah | Assalamualaikum, memandangkan hari ini penat tahap dewa selepas hiking berminggu-minggu non stop so hanya hidangan paling ringkas menjadi pilihan. Maka goreng telur saja la. Lepas tu kita olah sedikit. Asam, manis, pedas dan sedap .. Campak-campak jak.

Dengan itu terhasil la Resepi Telur Asam Limau Spicy. Dulu zaman study, masakan ni merupakan makanan wajib di hidangkan. Bukan saja mudah tapi jimat. Sesuai sangat bagi pengemar makanan asam dan pedas. Memang nikmat. Cara buat pun semudah ABC.

Resepi Telur Asam Limau Spicy 


Resepi Telur Asam Limau Spicy Masakan Paling Mudah
Resepi Telur Asam Limau Spicy 

Bahan-bahan

  1. Telur
  2. lada potong
  3. limau
  4. Sedikit garam
Cara membuatnya
  1. Goreng telur mata sapi
  2. perah di limau dan satukan dengan lada potong dan garam
  3. Tuang ke atas telur goreng mata sapi
  4. Siap untuk di hidangkan.
Mudahkan. Selamat mencuba !!


7 comments:

  1. Assalamualaikum selamat pagi. Apa khabar unni anje

    sedapnya masak telur masam pedas ni

    ReplyDelete
  2. Mudah dan simple sgt ni unni. Tp yg pasti sedap sampai menjilat jari ni.

    ReplyDelete
  3. waw..sedap dah senang nak buat.. hehe

    ReplyDelete
  4. Simple sangat ni UA....mmg senang sangat nak sediakan tu. Mmg tak de sos langsung ye? Ingat yg merah merah tu sos

    ReplyDelete
  5. viral kan tuari. auchh sedapnya haihh dapat nasi panas panas nih
    Uyul Rosli | AFBdotmy & JDTBlogger

    ReplyDelete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^